:

Vad ingår i första klass på SJ?

Innehållsförteckning:

 1. Vad ingår i första klass på SJ?
 2. Har Öresundstågen toalett?
 3. Vart åker Öresundståg?
 4. Hur betala på Öresundståg?
 5. Hur ser första klass ut på tåg?
 6. Vart är första klass på ett tåg?
 7. Hur snabbt går ett Öresundståg?
 8. Vilka kör Öresundstågen?
 9. Finns det eluttag på Öresundståg?
 10. Hur fungerar SJ s biljettautomater?

Vad ingår i första klass på SJ?

SJ 1 klass

 • Fri tillgång till kaffe, te och fika i vagnen.
 • Extra benutrymme och breda säten.
 • Tillgång till SJ Lounge.
 • Frukost serveras vid din plats.
 • Möjlighet att förbeställa mat som serveras vid din plats.
 • Platsbokning.
 • Wi-Fi.

Har Öresundstågen toalett?

Nyheter Toalett Alla Öresundståg har fått sina toalettsystem utbytta till mer driftsäkra system.

Vart åker Öresundståg?

Öresundstågen tar dig från Göteborg, Kalmar och Karlskrona i norr till Malmö, Köpenhamn och Helsingör i söder. Ta en titt på vår linjekarta för att se vilka stationer vi trafikerar däremellan.

Hur betala på Öresundståg?

Är du osäker på när du ska resa rekommenderar vi dig att köpa biljett på plats strax innan avresa. Hur betalar jag? På Öresundståg. se betalar du säkert med VISA eller MasterCard utfärdade inom EU/EES.

Hur ser första klass ut på tåg?

I 1 klass på våra snabbtåg ingår t ex: Frukost, på tåg som avgår före klockan 09.00. Möjlighet att förbeställa mat på de flesta sträckor. Bredare säten och gott med benutrymme.

Vart är första klass på ett tåg?

Du finner 1 klass i vagn 11 (och i förekommande fall i vagn 21 och 31). Det finns 20 sittplatser, varav tio är möjliga att reservera. Utvändigt känner du igen avdelningen på de två gula strecken ovanför fönstren.

Hur snabbt går ett Öresundståg?

Öresundstågen är eldrivna motorvagnar av en typ som kallas X31K i Sverige och ET i Danmark. 109 av totalt 111 byggda tågsätt används i Öresundstågstrafiken. Tågen är byggda av nuvarande Bombardier och går även under produktnamnet Contessa. De har en maxhastighet på 180 km/h .

Vilka kör Öresundstågen?

Öresundståg är ett gemensamt tågtrafiksystem i Sydsverige och Danmark. Bakom Öresundståg står länstrafikbolagen Blekingetrafiken, Hallandstrafiken, Länstrafiken Kronoberg, Kalmar länstrafik, Skånetrafiken, Västtrafik och danska Trafik- och Byggestyrelsen. I Sverige bemannas tågen av SJ Öresund och i Danmark av DSB.

Finns det eluttag på Öresundståg?

På samtliga Öresundståg kan du resa i 1 klass eller 2 klass. I 2 klass finns tyst avdelning för dig som vill ha lugn och ro och en djurtillåten avdelning för dig som reser med sällskapsdjur. Vid varje sittplatsgrupp finns eluttag (220 V AC ) där du kan ladda din dator eller mobiltelefon.

Hur fungerar SJ s biljettautomater?

På många stationer så finns det biljettautomat där du kan köpa tågbiljetter. Du kan betala med kontokort och biljetten skrivs ut direkt vid köpet. Här kan du se på vilka stationer det finns biljettautomater.