:

Kan man åka färja mellan Öland och Gotland?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man åka färja mellan Öland och Gotland?
  2. Vilken båt åker till Gotland?
  3. Hur lång tid tar färjan mellan Västervik och Visby?
  4. Hur lång tid tar färjan från Öland till Oskarshamn?
  5. Hur lång tid tar färjan mellan Öland och Gotland?
  6. Hur lång tid tar färjan mellan Oskarshamn och Byxelkrok?
  7. Vilka båtar går från Nynäshamn?
  8. Hur många bilar får plats på Gotlandsfärjan?
  9. Kan man åka till Gotland över dagen?
  10. Vad kostar färjan från Oskarshamn till Öland?

Kan man åka färja mellan Öland och Gotland?

Destination Gotland startade sin linje mellan VisbyGotland och Grankullavik på norra Öland den 20 juni. Hittills har linjen fått 27 000 bokningar. Turerna körs en gång per dag i vardera riktningen måndag-torsdag och två turer i vardera riktningen fredag-söndag. Båten tar 480 passagerare och 140 bilar.

Vilken båt åker till Gotland?

Färjetrafiken går mellan Visby och Nynäshamn respektive Visby och Oskarshamn. Färjorna är höghastighetsfartyg med en restid på drygt tre timmar. Nynäshamn trafikeras med två tur- och returresor per dag, året runt. Oskarshamn trafikeras med en tur- och returresa per dag, året runt.

Hur lång tid tar färjan mellan Västervik och Visby?

Västervik Visby-rutten går mellan Sverige och Gotland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Destination Gotland. Färjor avgår upp till 5 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 30 minuter.

Hur lång tid tar färjan från Öland till Oskarshamn?

Överfarten Oskarshamn-Byxelkrok tar cirka 2 timmar och 5 minuter. Ombord på färjan finns servering som erbjuder varmkorv, grillade smörgåsar, kaffe, te och kakor, öl och vin, glass mm. Bokning av biljetter erbjuds online på www.olandsfarjan.se men kan även köpas direkt på kajen innan ombordkörning i mån av plats.

Hur lång tid tar färjan mellan Öland och Gotland?

Enligt Gotlandsbolaget kommer trafiken att skötas med den lilla snabbfärjan HSC Gotlandia eller ett ”likvärdigt fartyg”. Resan kommer att ta cirka 1 timma och 45 minuter.

Hur lång tid tar färjan mellan Oskarshamn och Byxelkrok?

Överfarten Oskarshamn-Byxelkrok tar cirka 2 timmar och 5 minuter.

Vilka båtar går från Nynäshamn?

Nynäshamn färjehamnen i Sverige har ett antal rutter till Ventspils, Gdansk & Visby. Med ett urval av upp till 59 avgångar per vecka, färjehamnen Nynäshamn ansluter Sverige med Lettland, Polen & Gotland. Resetid från 3 timmar 15 minuter på Visby tjänsten till 18 timmar på Gdansk service.

Hur många bilar får plats på Gotlandsfärjan?

Passagerarfartygen, som trafikerar Visby-Nynäshamn/Oskarshamn är snabbgående fartyg och har kapacitet för passagerare och 150-500 personbilar vardera.

Kan man åka till Gotland över dagen?

Under sommaren är det möjligt att åka tur och retur från Västervik och göra Visby över dagen. Sommartrafiken 2021 startar 22 juni i midsommarveckan och pågår fram till slutet av augusti.

Vad kostar färjan från Oskarshamn till Öland?

Prislista

BiljettprisEnkelDagsturer
Vuxen150:-200:-
Barn 7-16 år100:-150:-
HusdjurGratisGratis