:

Är det svårt att ta Taxilegitimation?

Innehållsförteckning:

  1. Är det svårt att ta Taxilegitimation?
  2. Vad krävs för att ta taxikort?
  3. Vad krävs för att köra taxi?
  4. Vad är det teoretiska provet för taxilegitimation?
  5. Vad måste du göra för att få göra teoriprovet?

Är det svårt att ta Taxilegitimation?

Det är lång kö för att få göra körprovet. Man måste ha ett tillstånd för att köra taxi. Det kallas taxilegitimation. Man måste göra flera prov för att få taxilegitimation.

Vad krävs för att ta taxikort?

När du har gjort alla tre delprov som ingår i provet för yrkeskompetens och har gjort körprovet med godkänt resultat ansöker du om taxiförarlegitimation till Transportstyrelsen. Du ska även skicka med läkarintyg. Du ansöker om taxilegitimation via vår e-tjänst.

Vad krävs för att köra taxi?

  • För att köra taxi krävs Transportstyrelsens taxiförarlegitimation Kraven du ska uppfylla är: - Fyllt 21 år - B körkort minst 2 år i följd. - Uppfyller de medicinska kraven (läkarintyg) - Uppfyller kraven vid vandelsprövning (utdrag ur brottsregistret) - Godkända prov för yrkeskunnande ( tre delprov, Trafikverket)

Vad är det teoretiska provet för taxilegitimation?

  • Det teoretiska provet för taxiförarlegitimation mäter dina kunskaper inom tio områden. Provet är digitalt och består av tre delprov: Delprov 1: Kartläsning. Du ska känna till olika hjälpmedel att planera färden med karta, GPS. Du ska kunna använda hjälpmedel för att planera färden så att resan blir effektiv.

Vad måste du göra för att få göra teoriprovet?

  • Du måste ha gjort riskettan och halkbanan för att få göra teoriprovet. För att få göra uppkörningen måste du ha blivit godkänd på teoriprovet. Ett godkänt teoriprov är giltigt i 4 månader. Om du inte klarar uppkörningen inom den tiden, måste du göra om teoriprovet.