:

Måste man ha körkortstillstånd för risk 1?

Innehållsförteckning:

  1. Måste man ha körkortstillstånd för risk 1?
  2. Vad innebär risk 1?
  3. Kan man boka risk 1 Utan körkortstillstånd?
  4. Vad gör man på risk 1 mc?
  5. Hur gör man risk 1?
  6. När ska man boka risk 1?

Måste man ha körkortstillstånd för risk 1?

Nej, inget körkortstillstånd krävs och du behöver heller inte ha klarat Riskettan innan.

Vad innebär risk 1?

Du måste göra en riskutbildning innan du gör kunskaps- och körprovet för behörighet B. Utbildningen består av två delar: Del 1 handlar om alkohol och droger, trötthet i trafiken och andra riskfyllda beteenden. Del 2 handlar bland annat om hastighet, säkerhet och körning vid olika väg- och väderförhållanden.

Kan man boka risk 1 Utan körkortstillstånd?

Körkortstillståndet är ett krav för att få övningsköra och för att få göra teoriprovet och uppkörningen. Du kan sålunda inte genomföra riskettan, risktvåan eller kunskapsprovet innan du får ditt körkortstillstånd (2-3 § trafikförordningen och 4 kap. 9 § körkortslagen).

Vad gör man på risk 1 mc?

Du måste göra en riskutbildning innan du gör kunskaps- och körprovet. Utbildningen består av två delar: Del 1 handlar om alkohol och droger, trötthet i trafiken och andra riskfyllda beteenden. Del 2 handlar bland annat om hastighet, säkerhet och körning vid olika väg- och väderförhållanden.

Hur gör man risk 1?

För att bli godkänd på riskutbildning 1 måste du vara aktiv och delaktig i diskussionerna och föreläsningen. Det finns inga speciella förkunskapskrav eller krav på förberedelser, men vi rekommenderar att man har gjort de första momenten i utbildningsplanen innan man går riskettan.

När ska man boka risk 1?

När ska jag ta riskettan? Det vanligaste är att man tar både riskettan och risktvåan under den period som man övar inför teoriprovet. Det spelar ingen roll i vilken ordning du klarar av riskutbildningarna, så du kan teoretiskt göra risktvåan innan riskettan om du så vill.