:

Vad händer om man får en påminnelse?

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer om man får en påminnelse?
  2. När får man en påminnelse?
  3. Vad innebär det att få en betalningspåminnelse?
  4. Vad händer om en faktura har förfallit?
  5. Hur lång tid innan man får inkasso?

Vad händer om man får en påminnelse?

Påminnelse och påminnelseavgift Om du inte betalar din faktura i tid kan företaget skicka en ny faktura och lägga på en påminnelseavgift. Påminnelseavgiften ska finnas med i avtalet och får inte vara mer än 60 kronor. ... Det är ditt ansvar att företaget får betalningen i tid, senast på förfallodagen.

När får man en påminnelse?

Företaget kan skicka en betalningspåminnelse per faktura, när sista betalningsdagen har passerats, och kräva att du betalar kostnaden de har för påminnelsen som skickades ut. Men det ska stå i avtalet mellan er att betalningsmottagaren har rätt att skicka en påminnelse och ta ut en ersättning för den.

Vad innebär det att få en betalningspåminnelse?

En betalningspåminnelse är en påminnelse om att en faktura eller skuld har förfallit till betalning, det vill säga att sista betalningsdag har passerats. Den kan innehålla ny tid för betalning eller en upplysning om att skulden kommer att lämnas till inkasso om den inte betalas.

Vad händer om en faktura har förfallit?

Om du inte betalar påminnelsen i tid är det vanligt att din skuld skickas vidare till ett inkassoföretag, som tar över skulden från företaget du är skyldig pengar. Till din ursprungliga räkning läggs då vanligtvis också en inkassoavgift.

Hur lång tid innan man får inkasso?

Det stämmer att det finns särskilda regler för inkassokrav. Du ska exempelvis ha minst åtta dagar på dig att antingen betala eller bestrida (protestera mot) inkassokravet, från det att kravet skickades. Det måste även stå hur lång tid du har på dig att betala eller bestrida.