:

Hur lång tid efter intervju får man besked?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid efter intervju får man besked?
  2. Hur vet jag om min intervju gick bra?
  3. Vem ringer referenser?
  4. Hur många referenser bör man ha?
  5. Hur mycket betyder referenser?

Hur lång tid efter intervju får man besked?

Det är givetvis väldigt individuellt, men enligt Robert Half undersökning är 46% av kandidaterna villiga att vänta i en till två veckor efter den initiala intervjun. Bara 23% är villiga att vänta i två till fyra veckor medan endast 8% har tålamod nog att vänta mer än en månad.

Hur vet jag om min intervju gick bra?

Generellt sett så går intervjun bra om du och personen som intervjuar dig för en dialog med varandra. Istället för att din intervju blir en lista med frågor och svar, blir det istället en konversation. Om det blir ett naturligt, jämt och entusiastiskt utbyte av information betyder det att båda sidor är intresserade.

Vem ringer referenser?

De flesta föredrar att använda referenser från tidigare jobb, så kallade jobbreferenser. Det kan exempelvis vara en gammal chef eller handledare som du vet känner dig väl.

Hur många referenser bör man ha?

Två eller tre namn brukar vara lagom. Anpassa valet av personer efter jobbet du söker. Du kan också använda till exempel lärare, handledare eller föreningskontakter som referenser. Men använd aldrig dina vänner och anhöriga, det uppfattas som oseriöst.

Hur mycket betyder referenser?

För oss är referenser ett komplement för att bekräfta att dina meriter är korrekta och att du faktiskt har arbetet där du uppgett. Det är även en chans till att lyssna in vad andra säger om dig och om den person du är i arbetet.