:

Varför gör det ont efter tandutdragning?

Innehållsförteckning:

  1. Varför gör det ont efter tandutdragning?
  2. Vad kan du uppleva vid tandutdragning?
  3. Hur ska du hålla rent efter en tandutdragning?
  4. Vad är hål i tandraden?
  5. Har du hål i en tand som nått helt in till tanden?

Varför gör det ont efter tandutdragning?

Du kan uppleva lite besvär efter en tandutdragning men det är oftast ingenting att oroa sig för. Blödningar, lättare smärta och viss svullnad är helt normala reaktioner efter det att en tand dragits ut.

Vad kan du uppleva vid tandutdragning?

  • Vid tandutdragning kan du uppleva olika biverkningar som: 1 Smärta. 2 Efterblödning. 3 Inflammation.

Hur ska du hålla rent efter en tandutdragning?

  • Efter att tanden är utdragen är det viktigt att hålla rent för att förebygga infektioner i området. Under tiden blodet levrar sig kommer du att få bita ihop på en steril gasväv, ... Du kan uppleva lite besvär efter en tandutdragning men det är oftast ingenting att oroa sig för.

Vad är hål i tandraden?

  • När en tand blivit utdragen, efterlämnar den ett hål. En del väljer att leva med ett hål i tandraden, med de flesta använder en ersättningsmöjlighet för den saknade tanden. Det kan vara en brygga, ett implantat eller en delprotes.

Har du hål i en tand som nått helt in till tanden?

  • I ett hål i en tand som nått nästan eller helt in till tandnerven finns bakterier som gör nerven inflammerad. Först börjar det ofta ila i tanden. Sedan får du en mer intensiv smärta som inte går över. Inflammationen sprids genom tandens rotkanalsystem ut till omgivande benvävnad om tanden inte behandlas.