:

Vilken Displayport-kabel ska man ha?

Innehållsförteckning:

 1. Vilken Displayport-kabel ska man ha?
 2. Vilken typ av kabel ska man änvända för att få ut 144Hz?
 3. Vad är Displayport utgång?
 4. Vilken kabel är bäst?
 5. Hur kan Displayport 1.2 kopplas till nästa skärm?
 6. Vad är skillnaden mellan Displayport och DVI/HDMI?
 7. Vad är gränssnittet för Displayport 1.3?
 8. Har Displayport 1.2 funnits i flera olika versioner?

Vilken Displayport-kabel ska man ha?

Rakt på sak: Välj en Displayport-kabel som är DP8K-certifierad. Då är den konstruerad på rätt sätt och ska orka med maximal HBR3-bandbredd enligt Displayport 1.3 och 1.4. För HDMI väljer du en kabel certifierad för Premium High Speed. ... Allt detta blir tydligare ju längre kabel du vill använda.

Vilken typ av kabel ska man änvända för att få ut 144Hz?

DisplayPort 1.2, vilket är den vanligaste versionen, klarar 4K upplösning i 60 Hz. I lägre upplösningar, så som 1080p och 1440p, klarar kabeln en uppdateringsfrekvens på 144Hz eller mer. DP 1.2 har stöd för alla ultrawide-upplösningar och levererar ännu bättre färgrymd än HDMI 1.2, 1.4 och likvärdiga HDMI gränssnitt.

Vad är Displayport utgång?

En Displayport-kabel kopplas från datorn till den första skärmen. Om skärmen är utrustad med en Displayport-utgång kan den skicka vidare signalen till nästa skärm. Vid 60 Hz kan Displayport 1.2 driva två -skärmar eller fyra -skärmar.

Vilken kabel är bäst?

HDMI kabel - Bäst i test 2021

OmdömeProduktPris
★ 9,6Nikabe HDMI-kabel med 8K-stödBäst pris 499 kr
9,4Supra AOC Aktiv optisk HDMI-kabel med 8K-stödBäst pris 2749 kr
9,1Nikabe HDMI-kabel High SpeedBäst pris 359 kr
★ 8,9Supra HD A/V HDMI-kabel High SpeedBäst pris 490 kr

Hur kan Displayport 1.2 kopplas till nästa skärm?

 • En Displayport-kabel kopplas från datorn till den första skärmen. Om skärmen är utrustad med en Displayport-utgång kan den skicka vidare signalen till nästa skärm. Vid 60 Hz kan Displayport 1.2 driva två -skärmar eller fyra -skärmar.

Vad är skillnaden mellan Displayport och DVI/HDMI?

 • Sätten som Displayport och DVI/HDMI skickar bildsignalen är visserligen helt olika, men Displayport-utgångar klarar av att mata ut en DVI/HDMI-signal på Displayport­stiften. Sedan krävs det bara en passiv adapter för att göra om kontakten till en DVI- eller HDMI-kontakt.

Vad är gränssnittet för Displayport 1.3?

 • Displayport klarar dessutom att överföra vid 144 Hz, vilket gör gränssnittet lämpligt för spelskärmar. Displayport 1.3 lanserades 2014 och har stöd för så kallad 5K-upplösning () i 60 Hz. Displayport 1.3 introducerade också stöd för HDMI 2.0. Maximala databandbredden för Displayportsversionerna.

Har Displayport 1.2 funnits i flera olika versioner?

 • Likt HDMI har Displayport funnits i flera olika versioner. Displayport 1.2 lanserades 2010 och kan ses som basversionen av Displayport. Den har stöd för att överföra upp till vid 60 Hz, vilket är högre upplösning än Ultra HD 4K.