:

Hur lång kabel till husvagn?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång kabel till husvagn?
  2. Vilken kabel till husvagn?
  3. Hur lång får en kabel vara?
  4. Varför ska det vara Cee Don i uttag på en campingplats?
  5. Hur stort tält får man ha på camping?
  6. Vad är det för eluttag på camping?

Hur lång kabel till husvagn?

Det finns klara regler för hur husvagnar och husbilar ska anslutas till elnätet när de står uppställda på campingplatser: Kabeln får vara högst 25 m lång, arean på trådarna måste vara minst 2,5 mm2 och kabelns skydds ledare ska vara märkt med grönt och gult.

Vilken kabel till husvagn?

Vi rekommenderar kabel med CEE-skarvuttag på, framförallt om du har intaget till husvagnen inne i förtältet. Den ena delen med CEE-kontakt går in i fordonet och på utsidan av samma kontakt finns ett vanligt 230V-uttag. Perfekt för att ansluta TV, perkulator, kaffekokoare eller mobilladdaren i förtältet.

Hur lång får en kabel vara?

Kabelns längd gör att kortslutningsströmmen blir för låg för att säkringen skall lösa ut snabbt. En skarvsladd på 1 kvmm kan bli överbelastad om den läggs dåligt så att den inte får kylning. Ett direkt farligt sätt att använda en sådan kabel är om den är upprullad när du belastar den.

Varför ska det vara Cee Don i uttag på en campingplats?

Ett säkerhetskrav! Caravan Clubs riksstyrelse har enligt Elsäkerhetsverkets krav beslutat att endast elkabel med area 3 x 2,5 mm2 och CEE-don ska användas på alla campingplatser. Detta innebär att elkabel av klenare area ej får vara ansluten till elstolpen. Skarvsladd för anslutning till äldre uttag.

Hur stort tält får man ha på camping?

Ska man vara ute länge kan det vara bra att ta ett tält för en person extra mot sällskapet för att extra utrymme för packning eller för att det mindre trångbott. Normalt räknar man bara med 60 cm per person när man dimensionerar tält så en extra plats är ofta en bra investering.

Vad är det för eluttag på camping?

Rätt elkabel! Ett säkerhetskrav! Caravan Clubs riksstyrelse har enligt Elsäkerhetsverkets krav beslutat att endast elkabel med area 3 x 2,5 mm2 och CEE-don ska användas på alla campingplatser. Detta innebär att elkabel av klenare area ej får vara ansluten till elstolpen. Skarvsladd för anslutning till äldre uttag.