:

Hur lång uppsägningstid har jag inom kommunal?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång uppsägningstid har jag inom kommunal?
  2. Hur lång uppsägning har jag som lärare?
  3. Vad är Huvudregeln vid egen uppsägning?
  4. Vad innebär en egen uppsägning av ersättningen?
  5. Hur lång är uppsägningstiden på din arbetsplats?
  6. Kan du säga upp dig själv under uppsägningstiden?

Hur lång uppsägningstid har jag inom kommunal?

Det vanliga är att uppsägningstiden är mellan en till tre månader för dig som är tillsvidareanställd ("fast anställd"). Tiden regleras i kollektivavtalet, som du som är medlem kan läsa på Mina sidor. Om du är visstidsanställd brukar det generellt sett inte finnas någon uppsägningstid.

Hur lång uppsägning har jag som lärare?

Din uppsägningstid är en månad, om du och din arbetsgivare inte kommit överens om något annat vid anställningstillfället. Din uppsägningstid är tre månader om du anställts före 1 januari 1998 och din sysselsättningsgrad är minst 75 %.

Vad är Huvudregeln vid egen uppsägning?

  • Vid egen uppsägning är huvudregeln 45 dagars avstängning.

Vad innebär en egen uppsägning av ersättningen?

  • Egen uppsägning. Om du säger upp dig själv från en anställning, blir det som regel en avstängning av ersättningen under 45 ersättningsdagar. ... då högst fem dagar per vecka kan räknas av. Efter detta blir det en karens på sex dagar, vilket betyder drygt en vecka om du är helt arbetslös.

Hur lång är uppsägningstiden på din arbetsplats?

  • Vanligtvis är uppsägningstiden 1-3 månader, beroende på hur länge du arbetat hos arbetsgivaren. Saknar din arbetsplats kollektivavtal, har du enligt lagen om anställningsskydd (LAS) 1 månads uppsägningstid. Läs mer om uppsägningstid när du säger upp dig från en tillsvidareanställning.

Kan du säga upp dig själv under uppsägningstiden?

  • Egen uppsägning - att säga upp sig själv. Om du vill byta jobb eller göra något annat, måste du säga upp dig själv. ... Under din uppsägningstid. Under uppsägningstiden är du skyldig att arbeta som vanligt och du har rätt till bibehållna anställningsvillkor.