:

Hur lång tid tar det innan Omsättningsstödet betalas ut?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar det innan Omsättningsstödet betalas ut?
  2. Hur länge kan man söka Omsättningsstöd?
  3. När får man svar på Omsättningsstöd?
  4. Hur lång tid tar det att starta aktiebolag?
  5. Hur beskattas Omsättningsstöd?
  6. När kan handelsbolag söka Omsättningsstöd?

Hur lång tid tar det innan Omsättningsstödet betalas ut?

Du kan få ersättning med 75 procent av omsättningstappet för stödperioden augusti–oktober 2020. För stödperioderna november–december 2020 och januari–februari 2021 kan du få ersättning med 90 procent av omsättningstappet. Totalt kan du som enskild näringsidkare få ett maximalt stöd på 168 000 kronor.

Hur länge kan man söka Omsättningsstöd?

Förlängning av omsättningsstöd för enskild näringsidkare och handelsbolag. Omsättningsstödet återinförs för december 2021 och januari 2022 med samma regler som tidigare. Stödet kan komma att förlängas under februari och mars 2022 om det skulle behövas.

När får man svar på Omsättningsstöd?

Omsättningsstödet till enskilda näringsidkare infördes i november 2020 och omfattade initialt tiden mars – juli 2020. Stödet har därefter förlängts i omgångar till att omfatta tiden augusti 2020 – september 2021. Frågor och svar finns längre ner på sidan.

Hur lång tid tar det att starta aktiebolag?

Registreringen kräver att du skriftligen beslutar att starta aktiebolaget i ett dokument som kallas stiftelseurkunden. När du har registrerat företaget är namnet skyddat i hela landet. Den genomsnittliga handläggningstiden hos Bolagsverket för att registrera ett aktiebolag är, när detta skrivs, cirka två veckor.

Hur beskattas Omsättningsstöd?

Stödet kommer uppgå till max 75 procent av omsättningsminskningen, och får inte lämnas om den enskilda näringsidkaren är försatt i konkurs eller har näringsförbud. Stödet utgör näringsbidrag vid inkomstbeskattningen, och ska således tas upp till beskattning.

När kan handelsbolag söka Omsättningsstöd?

Vem kunde söka stödet? Handelsbolag som hade minst en fysisk person registrerad som delägare den 28 februari 2021 och som hade fått ett större omsättningstapp till följd av den pågående pandemin kan söka omsättningsstödet.