Hur lång st?
Innehållsförteckning:
- Hur lång st?
- Vad händer efter st?
- Hur länge gäller Sosfs 2008?
- Hur länge är man underläkare?
- Vad händer när man blir Lasad?
- Är det svårt att få ST tjänst?
Hur lång st?
En legitimerad läkare som vill ansöka om specialistkompetensbevis behöver göra en specialiseringstjänstgöring (ST). Specialiseringstjänstgöringen sker under minst 5 eller 5,5 år (beroende på föreskrift) för att erhålla de kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som en specialistläkare behöver.
Vad händer efter st?
ST-tjänstgöring är en förkortning som står för specialiseringstjänstgöring (ST) och är ett steg till att bli specialistläkare. Efter att allmäntjänstgöringen (AT) är slutförd arbetar du som legitimerad läkare och har då möjlighet att söka en ST-tjänst.
Hur länge gäller Sosfs 2008?
Enligt den nya bestämmel- sen får du inte tillgodoräkna dig mer än två och ett halvt år av tidigare specia- liseringstjänstgöring. Bestämmelsen gäller för alla specialiteter i Sverige och både för dig som gör din ST enligt SOSFS 2015:8 och för dig som gör din ST enligt SOSFS 2008:17.
Hur länge är man underläkare?
Det är möjligt att få anställning som vikarierande underläkare efter att ha fullgjort den nionde terminen på läkarprogrammet (det vill säga minst 4,5 år av den svenska läkarutbildningens 5,5 år). Efter läkarexamen kan man söka anställning som AT-läkare.
Vad händer när man blir Lasad?
Inlasad blir du om du har en tidsbegränsad anställning som automatiskt övergår i en tillsvidareanställning. Det sker efter två års anställning oavsett hur många tidsbestämda anställningar du haft på arbetsplatsen. Som princip gäller samma villkor om till exempel lön och befattning när din tjänst omvandlas.
Är det svårt att få ST tjänst?
Men det är ingen generell brist. Tillgången varierar mycket beroende på läkares erfarenhet och mellan olika specialiteter, verksamheter och geografiska områden. ... I Värmland uppger regionen också att det är svårt att behålla ST-läkare och rekrytera till glesbygdsområden utanför Karlstad.