:

Hur kallt tål hibiskus?

Innehållsförteckning:

 1. Hur kallt tål hibiskus?
 2. Varför blir bladen gula på min hibiskus?
 3. Hur länge blommar hibiskus?
 4. När ska man klippa ner hibiskus?
 5. Vilken jord till Hibiscus?
 6. När Klipper man ner hibiskus?
 7. Kan hibiskus Övervintras inomhus?
 8. Kan man beskära en hibiskus?
 9. Hur ska man gödsla Hibiskusen?
 10. Kan jag börja med hibiskus stickling?

Hur kallt tål hibiskus?

Hibiscusen kan blomma när som helst, om man ger den en lite längre torr period! Hibiskusen står på ett skåp, i ett hörn, men står ändå relativt ljust. Temperaturen är ca. 20grader.

Varför blir bladen gula på min hibiskus?

Det är lätt att tro den har fått för lite vatten när blad och knoppar torkar och blir gula, men förutom chocken av att flyttas till en ny miljö kan gula blad och knoppar också vara ett tecken på att en växt har fått för mycket vatten! Känn med fingret i jorden så vet du.

Hur länge blommar hibiskus?

Hibiskusen är lätt att bli förälskad i - ett vackert bladverk, stora färgstarka blommor och en blomningstid som sträcker sig från vår till höst utan uppehåll. Den kan ställas både inne och ute och älskar sol, och trots att det är en tropisk växt från början så trivs den här hos oss.

När ska man klippa ner hibiskus?

I februari-mars kommer det naturliga ljuset åter vilket gynnar tillväxt och skottbildning på krukväxter. Det är anledningen att beskärning bör utföras då. Men om din hibiskus ser mycket livskraftig och frisk ut går det med största sannolikhet att klippa den tidigare på året.

Vilken jord till Hibiscus?

På grund av sitt tropiska ursprung så trivs den också som bäst i ett varmt och fuktigt klimat med god tillgång till sol. Jorden som du bör använda är vanlig blomjord som inte är för kompakt.

När Klipper man ner hibiskus?

I februari-mars kommer det naturliga ljuset åter vilket gynnar tillväxt och skottbildning på krukväxter. Det är anledningen att beskärning bör utföras då. Men om din hibiskus ser mycket livskraftig och frisk ut går det med största sannolikhet att klippa den tidigare på året.

Kan hibiskus Övervintras inomhus?

 • Om din hibiskus inte tillhör det fåtal av arter som överlever svenska vintrar bör den tas in och övervintras inomhus. Det är bäst att ta in växten när natt temperaturen börjar sjunka under 8-10C.

Kan man beskära en hibiskus?

 • Att beskära en hibiskus är inte heller svårt, helst skall man se till att man har tre huvudgrenar som man klipper ner 1/3, de övriga klipper man ner helt. Hibiskusen kräver vatten och skall aldrig behöva stå torr, dock bör man vara försiktig så att den inte står blöt heller.

Hur ska man gödsla Hibiskusen?

 • Gödsling av hibiskus. Under tillväxtperioden, ungefär mellan mars till oktober, vill hibiskusen ha regelbunden näring. Vattna med näring en gång i veckan eller med halv näringsdos två gånger i veckan. Välj en kvalitetsnäring avsedd för krukväxter.

Kan jag börja med hibiskus stickling?

 • Börja med en stickling. Hibiskus är en ganska tålig och lättodlad växt. Allra enklast att lyckas med hibiskus är att börja med en mindre planta eller rotad stickling. Det är något jag verkligen rekommenderar.