:

Hur lär man sig pull ups?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lär man sig pull ups?
  2. Hur ska man göra chins?
  3. Hur gör man en chin up?
  4. Varför chins?
  5. Hur brett ska man hålla i chins?
  6. Vad betyder ordet chins?
  7. Är chins en bra övning?

Hur lär man sig pull ups?

gör du en pull-up

  1. Stå under pull-up-stången. Hoppa upp och grip tag i stången med ett överhandsgrepp som är lite bredare än axelbredd. ...
  2. Dra skulderbladen bakåt och neråt medan du spänner ryggen, bålen och sätesmusklerna. Dra dig själv uppåt tills hakan når stången. ...
  3. Sänk långsamt ner dig till startpositionen.
BE

Hur ska man göra chins?

Chins, pull-ups, räckhäv – kärt barn har många namn. Fatta en någorlunda högt och horisontellt monterad stång, använd din överkroppsstyrka för att dra dig upp tills hakan är över stången. Lättare sagt än gjort. Att ens kunna fullborda en repetition i denna övning kräver mycket styrka.

Hur gör man en chin up?

Håll i minst fem sekunder, helst upp till 20 sekunder. Greppa ett par romerska ringar, eller handtagen till ett TRX-band, och sitt under handtagen på golvet. Dra dig snabbt rakt upp och håll emot på vägen ned. Det här är ett utmärkt sätt att träna upp styrkan så att du så småningom klarar av en chin-up.

Varför chins?

Fördelen med chins och handflatorna vända mot dig är att armarna hjälper till att häva dig upp lättare. När du gör pull ups blir det något tuffare så man kan säga att chins är den övning och teknik som du bör börja med om du aldrig tidigare gjort den här formen av styrketräning.

Hur brett ska man hålla i chins?

Med ett grepp strax utanför axelbredd får du god rörelselängd och hög muskelaktivering i alla arbetande muskler. Du kan göra övningen tyngre genom att addera extra vikt, till exempel i ett bälte kring midjan, och du kan göra övningen lättare genom att fästa ett gummiband i stången och sedan placera dina fötter i öglan.

Vad betyder ordet chins?

Det ena, utåträckhäv, är ett pronerat grepp, dvs. där handflatan är vänd från ansiktet, och kallas internationellt sett för pull-up medan det i svenska tävlingar kallas för chins. Det andra, inåträckhäv, är ett supinerat grepp, dvs. där handflatan är vänd mot ansiktet, och är internationellt sett mest känt som chin-up.

Är chins en bra övning?

Chins och pullups är bland de bästa sätten att träna upp styrka i överkroppen. ... Men de muskler du jobbar med när du gör chins är inte armarna, utan ryggen, närmare bestämt de stora ryggmusklerna latissimus dorsi, eller lats som de ofta kallas.