:

Hur många ungar får en valhaj?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många ungar får en valhaj?
  2. Hur lång är en valhaj?
  3. Hur snabbt simmar en brugd?
  4. Hur mycket väger en valhaj?
  5. Vart finns valhajar?
  6. Hur ofta får vithajen ungar?
  7. Hur stor är en hammarhaj?
  8. Hur äter en brugd?

Hur många ungar får en valhaj?

Denna enorma fisk blir könsmogen först vid cirka 30 års ålder. Honan kan bära över 300 embryon åt gången i sin livmoder. Äggen kläcks redan i moderns mage och föds sedan levande. Valhajen blir cirka 60–150 år gammal.

Hur lång är en valhaj?

18 – 33 ft. Whale shark/Length

Hur snabbt simmar en brugd?

Brugden (Cetorhinus maximus) är världens näst största fisk. Den är sällsynt men regelbunden vid den svenska västkusten. Simmar långsamt och ofta nära vattenytan. Arten är fredad och ska omedelbart släppas tillbaka om den fångas.

Hur mycket väger en valhaj?

41,000 lbsAdult Whale shark/Mass

Vart finns valhajar?

Valhajen äter plankton och någon gång småfisk, och den lever i alla planktonrika tropiska och tempererade hav. Eftersom plankton mest finns i de övre lagren i havet så simmar valhajen oftast där, men den kan också dyka ner till 700 meters djup. Livslängden är cirka 70 år.

Hur ofta får vithajen ungar?

Vithajen har en mycket långsam reproduktion med en graviditet på ca 11-12 månader. Ju större honan är ju fler ungar kan hon producera. Vithajen föder mellan 2-14 ungar som är 120-160 cm vid födseln.

Hur stor är en hammarhaj?

Man hittar den i tropiska och tempererade vatten världen över, runt kuster och kontinentalplattor. Hajen blir vanligen upp till 3,5 meter lång och väger omkring 250 kg. Det längsta rapporterade exemplaret var 6 meter långt. En hammarhaj blir ungefär 20-30 år gammal.

Hur äter en brugd?

Det var en brugd, som är världens näst största fisk. ... Brugden kan bli 12 meter lång. Den äter plankton, som är pyttesmå djur som lever i havet. Den äter genom att simma med öppen mun.