6. Hur stor är en 9 manna plan?
  7. När Niomanna?
  8. Hur länge spelar man 5 manna?
  9. Hur länge spelar man 11-manna fotboll?

Beskrivning av spelformen Spelformen 9 mot 9 beskrivs i Nationella spelformer 9 mot 9 på SvFF hemsida med följande rekommendationer och förtydliganden: Speltidsgaranti tillämpas. Det innebär att alla spelare som är kallade till match ges möjlighet att spela minst 2 av 3 perioder d.v.s. 2*25 min.

Vilken ålder spelar man 9-manna fotboll?

Spelformen 9 mot 9 spelas av ungdomar 13–14 år. Här kan du ta del av en kort sammanfattning av spelformen.

Hur länge spelar man 7-manna fotboll?

Bollstorlek: 4 Planstorlek:10-11 år, liten 7 mot 7-plan: 50 x 30 m, straffområde 19 x 7m 12 år, stor 7 mot 7-plan: 55 x 35 m, straffområde 19 x 7m Straffpunkten är 7 m från mållinjen Målstorlek: 5 x 2 m Speltid: 3 x 20 min Fria byten Rekommendation: (Använd 3 avbytare och gör alla byten i paus, då får alla ...

Hur lång är en ungdoms fotbollsmatch?

En match består av tre lika långa perioder. Domaren avgör om det ska läggas till tid i någon period och i så fall hur många minuter. Speltiden är 3 x 10 minuter vid sammandrag (flera matcher under samma dag) och 3 x 15 minuter vid enskild match. Pauserna är maximalt fem minuter mellan perioderna.

Hur lång är en Niomanna match?

Speltider: 3 perioder upp till 15 år och rekommendationer om antalet avbytare och garanterad speltid. 7-manna mål (5*2 m) i även 9-manna för 13-åringar. Retreat line markering att backa till vid målvaktens igångsättning. Föreningsdomare i 9-manna för 12-åringar.

Hur stor är en 9 manna plan?

Storlek planyta stor 9 mot 9 (14 år) 72 x 55 meter, straffområde 25 x 12 m *Retreat line, se liten 9 mot 9.

När Niomanna?

För alla 12- och 13-års lag, rekommenderar Spelarlyftet att man spelar 9-manna fotboll enligt principen 4-1-3 med libero i försvarsspelet. Detta spelsätt tillhör triangelfamiljen och ger senare en naturlig övergång till 4-3-3 och 11-manna fotboll.

Hur länge spelar man 5 manna?

4 mål, sätta in en extra spelare, (vid 6 mål två extra spelare) som skall vara kvar på planen tills matchen eventuellt blir lika igen. Domaren bör vara utbildad och ha domarklädsel på sig. Speltiden är 1 x 20 minuter vid sammandrag. Inga serietabeller får förekomma.