:

När startade Swish?

Innehållsförteckning:

  1. När startade Swish?
  2. När reagerar banken på Swish?
  3. Hur många gånger kan man Swisha per vecka?
  4. Hur tar man bort en favorit i Swish?
  5. Vem upptäckte Swish?
  6. Vem kom på namnet Swish?
  7. Hur länge sparas BankID historik?

När startade Swish?

Vår historia Arbetet med att utveckla Swish startade 2012 som ett samarbete mellan sex av Sveriges största banker. Tillsammans äger Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB samt Swedbank och Sparbankerna Getswish AB. Idag har flera banker anslutit sig till Swish.

När reagerar banken på Swish?

Banken måste förstå syftet med affärsförhållandet och även med de transaktioner som du vill utföra. Därför måste banken ställa frågor till dig när du ska bli ny kund i banken eller utföra dina bankärenden.

Hur många gånger kan man Swisha per vecka?

Följande beloppsgräns gäller för att skicka Swish-betalningar: standardinställningen är 500 kr per Swish-betalning men möjlighet finns att höja gränsen till max 2.500 kr. Veckolimiten är 2.500 kr per rullande 7 dagar. Det är inte möjligt att lägga upp en tillfälligt högre limit som ungdom.

Hur tar man bort en favorit i Swish?

Gå in under inställningar och välj ”Favoriter”. Om du har Android trycker du på den lilla penn-symbolen för att ta bort. På iOS går det även bra att svepa till vänster på personen för att ta bort den.

Vem upptäckte Swish?

Swish (uttalas [swɪʂː] eller [svɪʂː]) är en mobilapplikation för överföring av pengar inom Sverige, vilken lanserades i december 2012 av Getswish AB.

Vem kom på namnet Swish?

I år fyller den svenska uppfinningen Swish tio år. Sigtunabon Edvind Nygaard var en av dem som kläckte idén till betallösningen.

Hur länge sparas BankID historik?

I appen sparas den i 12 månader, men om du behöver uppgifter om en transaktion som är äldre än så kan du kontakta din bank.