:

När skördar man melon?

Innehållsförteckning:

  1. När skördar man melon?
  2. Hur sköter man Melonplanta?
  3. Vart kommer melon ifrån?
  4. När så melon?
  5. Kan man bli dålig i magen av vattenmelon?

När skördar man melon?

Skörd. Melonen är klar för skördning när det bildas små sprickor vid stjälkens fäste och frukterna är lätta att ta loss. När du knackar på en mogen melon ska den låta ihålig. Ofta sprider sig även en doft av melon när frukterna börjar mogna.

Hur sköter man Melonplanta?

Värme för snabb groning. Det tar tid för en melonplanta att växa upp och utveckla skördeklara frukter. För att vara säker på att få skörd sår jag alla plantor inomhus, även om det ibland står på fröpåsen att sorten kan direktsås ute. Inomhus kan jag fjäska med extra varm och mysig växtplats den första tiden.

Vart kommer melon ifrån?

Melonen kan spåras så långt tillbaka som till de egyptiska faraonerna. Varifrån melonen härstammar är inte helt fastslaget, men eftersom vattenmelonkärnor har hittats i Tutankhamons egyptiska gravkammare tror man att den saftiga frukten har sitt ursprung i Afrika och Asien.

När så melon?

Förkultivera fröerna inomhus på våren. Plantera ut när luften värmts upp och det inte finns risk för frost. Plantera i näringsrik jord i växthus eller på skyddad plats utomhus. Plantera på friland, i odlingslådor eller stora krukor.

Kan man bli dålig i magen av vattenmelon?

Jo, just vattenmelonen är en riktig FODMAP-bomb. Den innehåller överskott av fruktos, oligosackarider och sockeralkoholen mannitol. Alla tre kända för att orsaka IBS-symtom. Men deppa inte, det finns flera olika sorters meloner som magen gillar.