:

Hur länge måste man vara kvar på BB?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge måste man vara kvar på BB?
  2. Hur lång tid tar det innan man får åka hem efter en förlossning?
  3. Får partnern stanna på BB?
  4. När får man åka hem efter planerat kejsarsnitt?
  5. Kan man bli gravid om man inte fått mens efter förlossning?

Hur länge måste man vara kvar på BB?

Det är bra att stanna på BB i 48 timmar efter förlossningen även om allting är bra med dig och barnet. Men ni kan också välja att åka hem redan efter sex timmar. Personalen på BB-avdelningen hjälper gärna till att planera vårdtiden. Det är viktigt att ni känner er trygga med amningen innan ni lämnar BB.

Hur lång tid tar det innan man får åka hem efter en förlossning?

Friska omföderskor med normal förlossning och ett friskt barn går hem 6–8 timmar efter förlossningen sedan flera år. Nu rekommenderar vi även att du som fött ditt första barn och är frisk, har haft en okomplicerad förlossning och om du och barnet mår bra går hem utan att vårdas på BB.

Får partnern stanna på BB?

Får min partner/medföljare följa med in på förlossningen direkt när vi kommer in? – Ja, om dina värkar har kommit igång och ni ska stanna kvar på förlossningsavdelningen. Om förlossningen inte riktigt har startat kan det vara så att du åker hem igen i väntan på att värkarna ska bli mer etablerade.

När får man åka hem efter planerat kejsarsnitt?

Ett kejsarsnitt tar vanligtvis mellan en kvart och en timme. Tiden från att operationen börjar till att barnet kommer ut brukar sällan vara mer än några minuter. Det tar längre tid att sy ihop livmodern och bukväggen. Ofta får du stanna ett till tre dygn på BB efter ett kejsarsnitt.

Kan man bli gravid om man inte fått mens efter förlossning?

LAM-metoden fungerar genom att ägglossningen inte sker under den tid man inte har mens och samtidigt ammar. Därigenom kan man heller inte bli gravid. Denna metoden är dock osäker för man kan inte alltid veta om man har ägglossning.