:

När ska man ta MSM?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man ta MSM?
  2. Kan man få i sig mycket vitamin B12?
  3. Kan vitamin B12 vara skadligt för dig?
  4. Hur länge lagras vitamin B12 i levern?
  5. Vad kan orsakas av för lite B12?

När ska man ta MSM?

Ta tillskott av åtminstone 1000 mg C-vitamin tilllsammans med MSM för bästa effekt. För människor med känslig mage är det bättre om det tas tillsammans med mat. Vissa kan temporärt bli lite oroliga i magen, men detta försvinner hos de flesta inom någon veckas tid. Ta MSM på morgonen så det inte påverkar nattsömnen.

Kan man få i sig mycket vitamin B12?

  • Kan man få i sig för mycket vitamin B12? Det finns inget som tyder på att ett högt intag av vitamin B12 är skadligt. Intag på upp till 100 mikrogram per dag från maten eller genom kosttillskott har inte kunnat kopplas till negativa effekter. Källor. Livsmedelsdatabasen - sök näringsinnehåll.

Kan vitamin B12 vara skadligt för dig?

  • Det finns inget som tyder på att ett högt intag av vitamin B12 är skadligt. Intag på upp till 100 mikrogram per dag från maten eller genom kosttillskott har inte kunnat kopplas till negativa effekter. Källor. Livsmedelsdatabasen - sök näringsinnehåll. Nordiska Näringsrekommendationer 2012.

Hur länge lagras vitamin B12 i levern?

  • Vitamin B12 lagras i levern efter att det har tagits upp i blodet. Det kan lagras upp till 3 år och eventuellt överskott utsöndras via urinen. Vid större behov av B12 minskar utsöndringen via urinen. Utsöndringen är en mycket långsam process och vitamin B12 har en halveringstid i levern på ca 1 år.

Vad kan orsakas av för lite B12?

  • Olika orsaker till blodbrist på grund av för lite B12. B12-brist kan uppstå på flera sätt. Perniciös anemi. Perniciös anemi är den vanligaste orsaken till B12-brist och orsakas av en brist på proteinet IF, intrinsic factor, som bildas i magsäcken och behövs för att B12 ska tas upp i kroppen.