:

Hur länge vattna efter gjutning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge vattna efter gjutning?
  2. När är de dags att Glätta?
  3. Hur lång tid tar det för betong att torka?
  4. Hur länge ska plasten ligga efter gjutning?
  5. Hur länge ska cement torka?

Hur länge vattna efter gjutning?

När betongytan är hård ca 12-20 timmar efter gjutning, skall den hållas vattenmättad i ca 2 veckor. Detta kan ske med hjälp av vattenspridare eller genom tät täckning med plast.

När är de dags att Glätta?

För att kunna färdigställa ett enskiktsgolv inom ett arbetsskift måste glättningen därför påbörjas inom 3-4 timmar efter gjutningens början. Väntetiden mellan gjutning och glättning är alltså dimensionerande för hur stora dessa ytor ska bli.

Hur lång tid tar det för betong att torka?

Hur snabbt betongen stelnar, eller brinner, beror på hur vilken storlek det är på det du har gjutit, men räkna med att det tar minst ett dygn. Täck helst med plast eller håll fuktat med vatten medan det torkar för att minska risken för sprickor.

Hur länge ska plasten ligga efter gjutning?

Viktig är (som alltid) att härda ordentligt, dvs att lägga på en plast och hålla fuktigt minst någon vecka. Platta bör armeras (ex ett 6-150 nät), inte minst för att begränsa eventuella krympsprickor.

Hur länge ska cement torka?

För att betongen i ditt nygjutna golv skall ha uppnått hållfastheten motsvarande dess hållfasthetsklass tar det alltså ca 28 dygn (om ca 20 grader betongtemp).