:

Varför blir inte sockerkakan hög?

Innehållsförteckning:

  1. Varför blir inte sockerkakan hög?
  2. Varför blir kakan torr?
  3. Varför blir sockerkakan Döbakt?
  4. Varför fastnar kakan i formen?
  5. Varför blir mina kakor platta?

Varför blir inte sockerkakan hög?

Smeten kan ha vispats för lite innan mjölet tillsattes. Ägg och socker ska vispas riktigt pösigt och nästan vitt, smör och socker ska vispas ljust och krämigt. Smeten kan ha rörts om för mycket eller vispats efter att mjöl och bakpulver eller bikarbonat tillsatts. Då reser sig inte kakan lika mycket.

Varför blir kakan torr?

Eftersom du fick en hård skorpa och torr konsistens kan det bero på att du har lite för hög värme i din ugn eller gräddat kakan för länge. I varmluftsugn cirkulerar värmen och därigenom ger den effektivare gräddning. Man brukar kunna sänka temperaturen en aning. ... Låt kakan kallna under formen, då blir den saftigare.

Varför blir sockerkakan Döbakt?

Kan det vara fel på min ugn? En bra temperatur är 175gr, baktiden kan variera mellan 40-60 min beroende på hur mycket vätska du har i sockerkaka/mjuk kaka. Baka i nedre delen av ugnen och testa med att stick ner en "typ" tandpetare, smeten skall inte fästa för då är inte kakan färdigbakad.

Varför fastnar kakan i formen?

Fettet. När man använder olja blir fettlagret tunt, vilket gör att mindre mängd ströbröd fastnar och därmed kan kakan lätt fastna i formen. Det bästa är att använda mjukt smör eller margarin som penslas på i ett jämntjockt lager. Då fastnar ströbrödet bättre och kakan lossnar perfekt.

Varför blir mina kakor platta?

Många tror att smeten är för lös och tillsätter mer mjöl, gör inte det, det ger en torrare kaka. Rumsvarmt smör. ... Kakorna flyter ut, men inte lika mycket som när du använder smält smör, så när du skopar upp dem på plåten, platta till dem något.