:

Kan man använda Bepanthen på tatuering?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man använda Bepanthen på tatuering?
  2. Kan man använda Helosan till tatuering?
  3. Hur länge ska man tvätta och smörja tatuering?
  4. Kan man bada i havet med ny tatuering?
  5. Hur ofta ska man smörja en tatuering?

Kan man använda Bepanthen på tatuering?

Det går även bra att använda Bepanthen som du enkelt köper på apoteket. Tvätta din tatuering 1-2 gånger dagligen och smörj den med ett tunt lager antiseptisk salva 2-3 gånger om dagen, så att den blir fuktig men inte “kladdig”. Undvik att bada, basta eller sola under läkningsprocessen.

Kan man använda Helosan till tatuering?

– Smörj det tatuerade området med salva, Bepanthen, Helosan eller Jukonsalva. Salvan ska påföras i ett tunnt lager.

Hur länge ska man tvätta och smörja tatuering?

Det är mycket viktigt att du inte applicerar för mycket kräm eftersom det kan täppa till hudens lufttillförsel och orsaka ökad bakterieväxt. Fortsätt att smörja tatueringen efter varje gång du tvättat den, i cirka 3 – 5 dagar, eller tills tatueringen börjar flaga.

Kan man bada i havet med ny tatuering?

Ja, du kan duscha, men inte bada Men tänk på att inte få för mycket vatten på din nya tatuering. Låt vatten rinna över tatueringen en kort stund, men skrubba inte. Du bör undvika att bada i bassäng eller badkar ett par veckor efter tatueringen.

Hur ofta ska man smörja en tatuering?

Tvätta händerna och tatueringen med Lactacyd tvål och ljummet vatten 3-4 ggr/dag och smörj sedan in tatueringen med ett tunt lager av Bepanthen, max 4 ggr/dag och alltid efter tvätt tills skorpa eller hinna lossnat.