:

Hur ofta Såpskura golv?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta Såpskura golv?
  2. Hur Såpar man ett nytt trägolv?
  3. Varför Såpskura?
  4. Varför såpa golv?
  5. Hur ofta skura Skurgolv?
  6. Varför Såpskura golv?

Hur ofta Såpskura golv?

Första gången du såpskurar golvet är det bra att upprepa behandlingen ett antal gånger – för att bygga upp skyddet. Sikta därför på att såpskura golvet ca 5 gånger.

Hur Såpar man ett nytt trägolv?

Såpskurning steg för steg Dammsug trägolvet ordentligt innan du börjar skura. Blöt ned golvet med kallt vatten, förslagsvis några bräder i taget. Ta 2-3 dl såpa till ca 10 l vatten i en ren hink till skurning av ett normalsmutsigt trägolv. Vid såpskurning av ett väldigt torrt trägolv ta dubbla mängden såpa.

Varför Såpskura?

Såpskurat golv (skurgolv) Ett traditionellt skurgolv är utan tvekan mycket vackert. Rätt utfört är det också motståndskraftigt mot fläckar och slitage och det är dessutom enkelt att underhålla. Att såpskura golv är ett gammalt traditionellt sätt att behandla trägolv som kommit tillbaka starkt de senaste åren.

Varför såpa golv?

Genom att behandla ett bräd –eller plankgolv med såpa får du ett smutsavvisande och starkt golv som ändå känns mjukt under fötterna. ... Ett obehandlat golv mörknar av solljus medan ett såpaskurat golv blir ljusare. Ett grangolv blir lite ljusare än ett furugolv, även ålder och slitage på golvet påverkar slutresultatet.

Hur ofta skura Skurgolv?

Det räcker om du skurar vid behov, när golvet är ordentligt smutsigt, två tre gånger per år. Däremellan räcker det med våttorkning för att få bort lättare smuts.

Varför Såpskura golv?

Om ditt gamla skurgolv någon gång lackats så går det att återställa. Slipa först bort lacken och såpskura sedan golvet ungefär fem gånger innan det tas i bruk. Slipningen gör golvet känsligt och mjukt men med regelbunden såpskurning blir golvet efter bara ett par år vackert och tåligt igen.