:

Hur lång tid tar det för Rinexin att verka?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar det för Rinexin att verka?
  2. Hur länge sitter Rinexin i?
  3. Hur farligt är Rinexin?
  4. Kan man ta Rinexin när man är gravid?
  5. Kan man använda nasonex vid bihåleinflammation?
  6. Vad är avsvällande?
  7. Hur lång tid tar det innan nasonex verkar?
  8. Är Rinexin receptbelagt?

Hur lång tid tar det för Rinexin att verka?

Rinexin tillhör en grupp läkemedel som tas via munnen för en avsvällande effekt och används vid behandling av snuva och nästäppa beroende på allergi eller vidgade blodkärl i nässlemhinnan. Rinexin verkar avsvällande på nässlemhinnan, även i områden som inte kan nås av lokalbehandling med näsdroppar.

Hur länge sitter Rinexin i?

Depottabletter 25 mg: 5 år. Depottabletter 50 mg: 30 st st 5 år. Depottabletter 25 mg: Inga särskilda förvaringsanvisningar. Depottabletter 50 mg: 30 st (tryckförpackning) Förvaras vid högst 25 ºC.

Hur farligt är Rinexin?

Fenylpropanolamin, den aktiva substansen i Rinexin, kan enligt Fass ge flera allvarliga biverkningar, såsom hypertensiv kris. Det är enligt Fass kärlsammandragande och är således kontraindicerat vid sedvanliga kardiovaskulära sjukdomar och deras riskfaktorer.

Kan man ta Rinexin när man är gravid?

Graviditet och amning Inga ogynnsamma effekter på fostret har påvisats. Går över i modersmjölk men påverkar troligen inte barn som ammas. Rådgör dock med läkare vid mer än tillfälligt bruk av Rinexin under amning.

Kan man använda nasonex vid bihåleinflammation?

Använd inte Nasonex om du har en obehandlad infektion i näsan. Användning av Nasonex vid en obehandlad infektion i näsan, såsom herpes, kan förvärra infektionen.

Vad är avsvällande?

När du blir förkyld är det vanligt att du får en täppt näsa i kombination med en vattentunn snuva. Det beror på en inflammation i slemhinnan. Här finns avsvällande nässprayer som underlättar och nässprayer med smörjande eller återfuktande funktion för näsan.

Hur lång tid tar det innan nasonex verkar?

Hos vissa patienter kan Nasonex börja lindra symtom 12 timmar efter den första dosen. Det kan dock dröja upp till två dagar innan full effekt av behandlingen ses. Det är mycket viktigt att du använder din nässpray regelbundet. Om du har ytterligare frågor om detta läkemedel kontakta läkare eller apotekspersonal.

Är Rinexin receptbelagt?

Det här är ett receptbelagt läkemedel. Läs alltid bipacksedeln före användning.