:

Hur lång är lärlingstiden för målare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång är lärlingstiden för målare?
  2. Vilken utbildning behövs för att bli målare?
  3. Hur är det att jobba som målare?
  4. Vad är grundlönen för en målare?
  5. Vilka olika licenser och behörigheter behöver du för att arbeta som målare?
  6. Vad tjänar en lärling inom måleri?
  7. Vad tjänar en lärling målare?
  8. Hur mycket tjänar man som lärling målare?

Hur lång är lärlingstiden för målare?

När lärlingstiden är slut kan du ansöka om ditt yrkesbevis. Målare: Efter Bygg- och anläggningsprogrammet kan du börja arbeta som lärling, vilket du är i omkring två år. Efter gymnasiet tilldelas du 2 000 utbildningstimmar.

Vilken utbildning behövs för att bli målare?

Det vanligaste sättet att utbilda sig till målare är att gå inriktning måleri på gymnasieskolans byggprogram. Om du är 19 år eller äldre kan du utbilda dig till målare som lärling i ett måleriföretag. Varje år utbildas flera hundra målare och efterfrågan på marknaden är stor.

Hur är det att jobba som målare?

Den ena dagen är sällan lik den andra och dina arbetsuppgifter varierar från dag till dag. Som målare har du ett fritt skapande hantverksarbete och du är specialist på behandling av ytor. I jobbet utför du arbeten som underarbeten, grundning, målning, spackling, tapetsering, dekoration, lasering och marmorering.

Vad är grundlönen för en målare?

Genomsnittslönen är då cirka 26 000 kronor/månad. För lärlingar som inte når upp till 3400 utbildningstimmar är lönen lite lägre.

Vilka olika licenser och behörigheter behöver du för att arbeta som målare?

Utbildning till Målare finns på gymnasieskolans treåriga Byggprogram, med inriktning mot måleri. Det kan också finnas möjlighet att få hela utbildningen genom lärlingsanställning i företag. Mot slutet av utbildningen ska man göra (avlägga) ett gesällprov som bevis på att man uppfyller branschens krav på yrkeskunnande.

Vad tjänar en lärling inom måleri?

Vanligast arbetar en målare med både ackord och tidlön, där en fullärd målare tjänar runt 34 000 kr i månaden. En målare med mindre erfarenhet som arbetar som lärling tjänar ca 25 000 kr i månaden.

Vad tjänar en lärling målare?

Lönen för en målare kan variera, då måleribranschen har två lönesystem(ackordslön & tidlön). Vanligast arbetar en målare med både ackord och tidlön, där en fullärd målare tjänar runt 34 000 kr i månaden. En målare med mindre erfarenhet som arbetar som lärling tjänar ca 25 000 kr i månaden.

Hur mycket tjänar man som lärling målare?

Har du dessutom feriearbetat på ett måleriföretag som har kollektivavtal uppnår du sannolikt 3400 utbildningstimmar och har kommit halvvägs i lönestegen. Genomsnittslönen är då cirka 26 000 kronor/månad. För lärlingar som inte når upp till 3400 utbildningstimmar är lönen lite lägre.