:

Vem kom på Bregott?

Innehållsförteckning:

  1. Vem kom på Bregott?
  2. Vart kommer Bregott ifrån?
  3. När lanserades Flora?
  4. Vad kännetecknar ett bordsmargarin?
  5. När uppfanns Bregott?
  6. Hur uttalas Bregott?
  7. När började Bregott tillverkas?
  8. Vad är Bregott Mellan?

Vem kom på Bregott?

Bregott lanserades 1969 och var kulmen på en omfattande produktutveckling på matfettsområdet i Sverige under senare halvan av 1960-talet. Det mjuka margarinet Flora lanserades 1966 av Margarinbolaget.

Vart kommer Bregott ifrån?

Bregott tillverkas i Sverige på Arla Foods mejeri i Götene.

När lanserades Flora?

Historien om Flora börjar vintern 1965. Det nya smörgåsmargarinet som lanserades i de svenska matbutikerna var inget vanligt margarin. Inget margarin hade tidigare varit bredbart direkt från kylen och efter ett nyhetsinslag på Aktuellt blev den revolutionerande produkten en succé.

Vad kännetecknar ett bordsmargarin?

Smörgåsmargarin, även kallat bordsmargarin, är mjukt margarin som är lättare att breda på bröd. Till matlagning, stekning och bakning finns både fast margarin och flytande margarin. Flytande margarin innehåller huvudsakligen rapsolja och solrosolja.

När uppfanns Bregott?

Redan 1969 introducerades Bregott på de svenska matborden. Under 60-talet blev kylskåpet allt vanligare och smöret lades av praktiska skäl in i kylskåpen. Men smöret blev då för hårt att bre på brödet. Då kom en snilleblixt från en duktig mejerist.

Hur uttalas Bregott?

Bregottfabriken byter tillfälligt dialekt – och smörproducenten använder paketet som marknadsföringsyta när man byter ut o mot ö.

När började Bregott tillverkas?

Redan 1969 introducerades Bregott på de svenska matborden. Under 60-talet blev kylskåpet allt vanligare och smöret lades av praktiska skäl in i kylskåpen. Men smöret blev då för hårt att bre på brödet.

Vad är Bregott Mellan?

Bregott® Mellan gör sig allra bäst på smörgåsen, men passar också att steka i och baka med. Symbolen med den blågula gräddkannan garanterar att produkten är gjord på 100 procent svensk grädde. Produkten är nyckelhålsmärkt. Vatten, smör (pastöriserad grädde, mjölksyrakultur), rapsolja, salt, vitamin A och D.