:

När ska man byta till Juniorsäng?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man byta till Juniorsäng?
  2. Hur lång är en barnsäng?
  3. Hur lång säng?
  4. När ska man byta från spjälsäng till vanlig?
  5. När byta till större säng?

När ska man byta till Juniorsäng?

En fråga som jag tror många föräldrar ställer sig (åtminstone så gjorde jag det) var den angående när det är dags att byta från spjälsäng till en junior- eller växasäng. För detta finns det nog egentligen inget facit. Däremot är det alltid en risk med spjälsäng när barnet själv kan ställa sig upp.

Hur lång är en barnsäng?

En växasäng är en säng som kan anpassas efter barnet. Den går att dra ut eller förlänga så att den blir större i takt med att ditt barn blir äldre. De flesta växasängar börjar från 110 centimeter och kan ofta förlängas till strax över 200 centimeter.

Hur lång säng?

Standardlängden på en säng är 200 cm och vi rekommenderar att man har 10 cm till godo ovanför huvudet och 10 cm mellan fötter och fotändan av sängen.

När ska man byta från spjälsäng till vanlig?

Över 90 % av 18 månader gamla bebisar sover i en spjälsäng, men det sjunker gradvis till runt 80 % vid 2 års ålder och 40 % vid 3 års ålder. Efter ett års ålder är det säkrast att installera madrassen på botten och se till att ditt barn inte har några leksaker eller kuddar att klättra på.

När byta till större säng?

Vi bytte när L var runt 15-16 månader (minns inte exakt). I samma veva fick hon eget rum och vi la henne bara där istället för i spjälsängen, inte mer med det. Vi har en växa-säng av gammal modell från Ikea där man kan vika ner fot- och huvudände vartefter barnet växer.