:

Hur länge ska barn ha UV dräkt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ska barn ha UV dräkt?
  2. Kan UV-kläder bli gamla?
  3. När ska man ha UV dräkt?
  4. Varför UV tält?
  5. Vilket UV index är bäst?

Hur länge ska barn ha UV dräkt?

Barn under ett år ska inte befinna sig i solen överhuvudtaget, utan istället ligga i ett svalt UV-tält där de får det svalt i skuggan. Lite äldre barn klarar en viss solexponering. De kan vistas i solen med en täckande UV-dräkt på sig, samt ett tjockt lager SPF på de ställen som inte täcks.

Kan UV-kläder bli gamla?

Det är betryggande siffror för oroliga föräldrar, men frågan är hur länge skyddet sitter kvar. – Det UPF- skydd som står på kläderna i butiken gäller för nytt och osträckt material. Så fort man sätter på sig plagget sträcks ju materialet ut lite, och då kan solskyddet ändras.

När ska man ha UV dräkt?

UV-dräkten är jättebra i flera syften och jag tycker att alla barn ska ha det, minst till 6 års ålder. Barn leker ofta i sanden, men sand kan irritera huden och nöta bort solskyddsfaktorn snabbare. UV-dräkten blir då som ett extra skydd.

Varför UV tält?

Gör vistelsen på stranden eller utflykten i naturen säkrare och mer bekväm för både barn och föräldrar med hjälp av ett UV-tält. Denna typ av tält skyddar barnet mot skadliga solstrålar och lätta vindar. På så sätt kan även de små barnen följa med på utflykten utan att exponeras allt för mycket för solen.

Vilket UV index är bäst?

I Sverige är UV-index högst 1 på en vinterdag och högst 7 på en sommardag. När UV-index är 3 eller högre, rekommenderar cancerexperter att du skyddar dig mot solen. Och om du befinner dig i områden där indexet är 8 eller högre, behöver du extra skydd.