:

Vad kan man göra en Kahoot om?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man göra en Kahoot om?
  2. Vad är PIN koden till Kahoot?
  3. Hur lägger man ut en Kahoot?
  4. Vad kan man ha för frågor på Kahoot?
  5. Är Kahoot gratis?

Vad kan man göra en Kahoot om?

Den norska quiz-appen Kahoot har drösvis med användare världen över. – Kahoot gör det mycket enklare att skapa ett quiz och vem som helst kan göra rolig underhållning med hjälp av den här appen. Du kan använda både videor och bilder i dina frågor, och deltagarna får svarsalternativ och betänketid.

Vad är PIN koden till Kahoot?

En PIN-kod dyker upp på skärmen, denna använder sig spelarna av för att ansluta sig till quizet. Spelarna väljer varsitt ”nickname”. När alla spelare valt nickname klickar den ansvariga på Play och quizet startar.

Hur lägger man ut en Kahoot?

Koppla upp datorn mot en projektor eller smartboard. Klicka på Play vid den kahoot du vill använda. Eleverna går nu in på webbsidan www.kahoot.it, skriver in den kod som syns på skärmen och uppger sitt namn eller ett smeknamn. Ett tips: Dela ut olika smeknamn som eleverna ska använda.

Vad kan man ha för frågor på Kahoot?

En Kahoot kan handla om allt möjligt, till exempel bilar, datorer eller tåg genom tiderna. Eller varför inte göra en frågasport om den egna familjen med personliga frågor och svar om de som är med och spelar! Det är bara fantasin som sätter gränserna för vad en frågesport gjord med Kahoot kan handla om.

Är Kahoot gratis?

För att kunna starta ett spel behöver du ha ett konto på kahoot, det är helt gratis.