:

Vad är Enkelintagning?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är Enkelintagning?
 2. Vad är en Raglanmaska?
 3. Hur stickar man ärmar?
 4. Hur kan man sticka en tröja?
 5. Vad är en Raglanärm?
 6. Hur minskar jag en maska?
 7. Hur minskar du på en stickning?
 8. Vad är Raglanökning?
 9. Hur stickar man tröja med ok?

Vad är Enkelintagning?

Enkelintagning (enkelint): I början av v: Sticka ihop 2 m rätt i de bakre maskbågarna. I slutet av v: Sticka ihop 2 m rätt. Dubbelintagning (dubbelint): I början av v: 3 m tills rätt i de bakre maskbågarna. I slutet av v: 3 m tills rätt i de främre maskbågarna.

Vad är en Raglanmaska?

På det här provet är 10 cm = 15maskor och vilket gör 1.5 maska per cm. Raglan: Här ser du raglanskärningen på Falekoftan och hur fint randningen följer med runt oket. ... Då blir det så här: Maskan innan de fyra, ökning åt vänster. Maskan efter de fyra, ökning åt höger.

Hur stickar man ärmar?

Sätt m från ärmen (som har stickats fram och tillbaka) på samma rundst. som fram och bakstycke. När du stickar på rundsticka och ska sticka raglan så startar du med att sticka fram- och bakstycke tills du kommer till ärmhålet. Här maskar du av 4 m till ärmhål på varje sida (eller det antal som står i mönstret).

Hur kan man sticka en tröja?

Det räcker med en lapp som är ca 15 cm bred. Om du tänkt sticka din tröja i slätstickning, stickar du provlappen i det. Om du tänkt sticka tröjan i moss-stickning, så stickar du den i det o.s.v. Mät sedan på din provlapp hur många maskor du har på 10 cm.

Vad är en Raglanärm?

Raglan är från början en sorts rock (klädesplagg), men ordet används nu också för den sorts ärmar som raglan-rocken har. Ärmskärningen är uppkallad efter Lord Raglan (lord Fitzroy Raglan), brittisk general under Krimkriget 1849-50. Med denna ärm ville han dölja att ena armen hade amputerats.

Hur minskar jag en maska?

Minska: Ta in maskor

 1. Sticka rätstickning fram till dit du vill minska maskor. ...
 2. Stick in höger sticka framifrån i de nästa två maskorna, börja med andra maskan på vänster sticka och vidare in i den första maskan på vänster sticka. ...
 3. Hämta tråden från nystanet och dra den igenom bägge maskor på vänster sticka.

Hur minskar du på en stickning?

Ibland behöver man göra ett stickat plagg smalare och det gör man genom att sticka ihop två maskor. Det kallas för en minskning. De flesta minskningar görs på rätsidan, men ibland är det också nödvändigt att minska på avigsidan, tex när man måste minska på varje varv.

Vad är Raglanökning?

Så här stickar du raglanökning med en hålrand Ja, det är alltså först och främst en raglanökning, alltså att du stickar raglan uppifrån och ned. Du har också ett ökningsvarv på vartannat varv och ett varv med bara räta maskor, eller något annat utan ökningar. Runt varje raglansöm ökar du två maskor, en på vardera sida.

Hur stickar man tröja med ok?

Sticka ärmar Sätt ett märke i början av v och öka 1 m på var sida av märket ca var 2,5 cm till det är 58 – 62 – 62 – 66 – 70 – 74 – 74 – 78 m. Sticka slätstickning till ärmen mäter ca 45– 46 – 47 – 48 – 49 – 49 – 50 – 50 cm. Maska av 6 m mitt under ärmen. Sticka en ärm till på samma sätt.