:

Vad är VPN för något?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är VPN för något?
  2. Vad skyddar en VPN mot?
  3. Hur hittar man VPN?
  4. Är det nödvändigt med VPN?
  5. Är det olagligt att använda en VPN?
  6. Varför ska man använda VPN?
  7. Vad är fördelen med VPN?

Vad är VPN för något?

Enkelt uttryckt är en VPN-anslutning en dataförbindelse som har säkrats med kryptering. Denna kryptering sker mellan din enhet och VPN-servern du är ansluten till. När du är ansluten till en extern VPN-server skickas all trafik från din enhet genom den externa servern innan den når internet.

Vad skyddar en VPN mot?

En VPN-anslutning skapar en säker anslutning mellan dig och internet. Via VPN dirigeras all din datatrafik genom en krypterad virtuell tunnel. Detta förklarar din IP-adress när du använder internet, vilket gör dess plats osynlig för alla. En VPN-anslutning är också säker mot externa attacker.

Hur hittar man VPN?

Ansluta till ett VPN

  1. I Inställningar väljer du Network & internet > VPN.
  2. Bredvid VPN-anslutningen du vill använda väljer du Anslut.
  3. Om du uppmanas till det, anger du ditt användarnamn och lösenord eller annan inloggningsinformation.

Är det nödvändigt med VPN?

En VPN kan verka som den perfekta lösningen på många integritetsproblem online. När allt kommer omkring döljer en VPN din IP-adress, krypterar din data och avblockerar IP-adresskyddat innehåll. Kort sagt, ger den dig säkerhet, anonymitet och frihet.

Är det olagligt att använda en VPN?

I Sverige är det helt och hållet lagligt att använda en VPN-tjänst. Men som vi tidigare poängterat betyder inte det att du får använda dem för att utföra olagliga handlingar. Bara för att du är anonym och har en högre nivå av säkerhet får du inte bryta mot andra regler och lagar.

Varför ska man använda VPN?

ex. iPhone, Android) eller surfplatta eller som ett program till din dator. När du använder en VPN-tjänst kan du ofta välja att ansluta din enhet till en rad olika servers med placering i olika länder beroende på ditt behov.

Vad är fördelen med VPN?

Ett VPN hjälper dig att återfå din integritet. Det krypterar din anslutning till internet, så ingen kan kika på de webbplatser du besöker eller de data du delar. Det döljer också din IP-adress och plats så att ingen kan spåra dig.