:

Hur gör man figurer till tårtor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man figurer till tårtor?
  2. Hur arbetar man med Sockerpasta?
  3. Hur länge ska Sockerpasta torka?
  4. Hur gör man en babblarna tårta?
  5. Hur gör man figurer av marsipan?
  6. Hur länge kan man spara Sockerpasta?

Hur gör man figurer till tårtor?

Modellera figurer i sockerpasta eller modelleringspasta, så får du en fin figur som håller formen eftersom sockerpasta och modelleringspasta torkar och blir hårt. När du modellerar i sockerpasta kan du göra detaljer på dina figurer med olika modelleringsverktyg, t. ex. mun, näsa, ögon och öron.

Hur arbetar man med Sockerpasta?

Sockermassan är lätt att arbeta med, oavsett om du använder den som tårtlock eller för att modellera och göra figurer. Om du vill färg- eller smaksätta sockermassan rekommenderar vi att du tillsätter lite maizena i massan för att undvika att den blir för kladdig.

Hur länge ska Sockerpasta torka?

I rumstemperatur kan den hålla 1-2 veckor men det är bättre att frysa den för att undvika att den jäser. Lukta på den innan du använder den så den inte luktar dåligt. Hur länge håller sockerpastan om den är öppnad? Problemet är inte att den blir gammal utan att den torkar.

Hur gör man en babblarna tårta?

För att komma igång med din Babblarnatårta, bakar du helt enkelt en tårtbotten som du fyller efter tycke och smak, se recept på tårtbotten här. Täck tårtan med välsmakande marsipan eller flexibel sockerpasta och toppa sedan med dina ätbara Babblarna-figurer! Ställ fram på ett färgglatt tårtfat.

Hur gör man figurer av marsipan?

Gör så här

  1. Börja med att färga marsipanen. Dela den i fyra delar, en lite större än de andra tre. ...
  2. Smält blockchokladen över vattenbad på spisen eller i mikrougn. Passa vattnet så att det inte börjar koka. ...
  3. Forma önskade figurer och dekorera. När godiset är färdigt kan det förvaras i plastburk med lock i rumstemperatur.

Hur länge kan man spara Sockerpasta?

länge den är mjuk att jobba med och smakar bra så är det inget problem att använda den. Sockerpasta som man färgat in och knådat är känsligare eftersom man har knådat in bakterier. I rumstemperatur kan den hålla 1-2 veckor men det är bättre att frysa den för att undvika att den jäser.