:

Hur gör man när man sopsorterar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man när man sopsorterar?
  2. Hur sorterar man hårspray?
  3. Vad bör man källsortera?
  4. Hur sorterar man kapsyler?
  5. Hur Sopsorteras kattsand?
  6. Vad ska man slänga i soppåsen?
  7. Hur sorterar man tomma sprayflaskor?

Hur gör man när man sopsorterar?

Ljuskällor, Batterier, Farligt avfall, Grovavfall, Trädgårdsavfall och Återbruk lämnar du till närmaste återvinningscentral. Tänk på att inte lägga nagellack, små batterier och mindre el-avfall, t ex sånt som har surrat och spelat i soppåsen. Det är farligt avfall och skall lämnas på återvinningscentral.

Hur sorterar man hårspray?

Var ska man lämna nagellack och hårspray? Svar: Gammalt nagellack och sprayburkar är farligt avfall och ska lämnas till kommunens insamling, vanligtvis en miljöstation eller vid återvinningscentralen.

Vad bör man källsortera?

Förpackningar av metall, plast, papp och glas ska enligt lag källsorteras och omfattas av producentansvar. Det innebär att den som tillverkar, importerar eller säljer en förpackning också ansvarar för omhändertagandet av denna.

Hur sorterar man kapsyler?

Konservburkar, sprayburkar, tuber, kapsyler, lock, målarburkar - tömda och torra. Lämna alla metallförpackningar till återvinning. Även små, till exempel kapsyler, lock, folien på crème fraiche-burken och skruvkorkar. Alla förpackningar är viktiga.

Hur Sopsorteras kattsand?

Det går även att slänga sanden i det brännbara avfallet, men tyvärr förbränns inte kattsand av lera utan blir istället en rest i förbränningsanläggningen. Består din kattsand av miljövänligare alternativ som trä, majs eller liknande så ska du sortera det som brännbart och lägga det i soptunnan.

Vad ska man slänga i soppåsen?

förpackningar i olika material (metall, glas, papper, plast) grovavfall (skrymmande avfall som exempelvis trasiga möbler, verktyg utan sladd/batteri, stekpannor) alla typer av glödlampor och lysrör.

Hur sorterar man tomma sprayflaskor?

*En sprayburk betraktas som tom när det inte kommer någonting mer ur den när man håller sprayknappen intryckt och den är tyst, så kallat pys-tom. Om sprayflaskan är pys-tom går det bra att sortera den som metallförpackning på en återvinningsstation.