:

Hur går man ut ur IF Metall?

Innehållsförteckning:

  1. Hur går man ut ur IF Metall?
  2. Vilka vänder sig Unionen till?
  3. Har unionen en A-kassa?
  4. Vem är skyldig att förhandla med unionen?
  5. Vad är medlemskap i unionen?
  6. Kan du bli medlem i Unionens a-kassa?

Hur går man ut ur IF Metall?

Handläggaren på din lokala avdelningsexpedition kan hjälpa dig. Du kan även skicka ett meddelande på Mina sidor. Skriv att du begär utträde från oss den sista dagen i den månaden du vill gå ur a-kassan. Du kan tidigast få utträde den månad som din skriftliga begäran om utträde kommit in till a-kassan.

Vilka vänder sig Unionen till?

Unionen är fackförbundet för alla tjänstemän i det privata arbetslivet. Många av oss är till exempel projektledare, ingenjörer, administratörer, ekonomer, kommunikatörer, IT-konsulter eller säljare. Chefer, egenföretagare och studenter kan också vara med i Unionen.

Har unionen en A-kassa?

Unionen och Unionens a-kassa - två skilda organisationer Unionen och Unionens a-kassa är två skilda organisationer. Det betyder att du som medlem i Unionen kan välja vilken a-kassa du vill. Är du medlem i Unionen är det dock viktigt att du också är med i en a-kassa. Det finns 25 stycken a-kassor i Sverige.

Vem är skyldig att förhandla med unionen?

  • Om Unionen har kollektivavtal med din arbetsgivare är denne skyldig att förhandla uppsägningar med Unionen. Om en arbetsgivare helt saknar kollektivavtal är arbetsgivaren ändå skyldig att förhandla i frågor som rör uppsägning på grund av arbetsbrist eller övergång av verksamhet.

Vad är medlemskap i unionen?

  • Medlemskapet. Ett medlemskap i Unionen ger dig trygghet, utveckling och kraft att påverka ditt arbetsliv. Som medlem har du styrkan av 675 000 medlemmar i ryggen. Unionen är ett fackförbund där alla tjänstemän på en arbetsplats kan vara medlemmar. Vi tror på styrkan att förena alla anställda på samma arbetsplats i samma fack.

Kan du bli medlem i Unionens a-kassa?

  • Du behöver vara medlem i en svensk a-kassa, Unionens eller någon annan a-kassa för att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen. Om du vill bli medlem i Unionens a-kassa behöver du skicka in en särskild inträdesansökan dit.