:

När någon dör hastigt?

Innehållsförteckning:

  1. När någon dör hastigt?
  2. Hur lever man vidare?
  3. När någon ung dör?
  4. Vad händer med kroppen när man sörjer?
  5. Vad ska man tänka på när en anhörig dör?

När någon dör hastigt?

Chock känslor och skuld Den första känslan som man som anhörig brukar drabbas av är chock. Den känslan är som absolut starkast då någon dött hastigt i en olycka eller liknande. ... När något sådant händer är känslan av chock mycket större. Känslor av skuld är också vanligt även då de inte alls är befogade.

Hur lever man vidare?

För att gå vidare behöver man både känslomässigt och förnuftsmässigt ta in att personen dött samtidigt som man behåller närvaron med personen i sitt liv. Saknaden efter personen kanske aldrig går över, men smärtan mildras med tiden. Den kan göra sig påmind olika starkt och vid olika tillfällen.

När någon ung dör?

När ett barn dör eller en partner avlider i unga år - då går livet i kras. Ann-Kristin Olofsson vet hur det känns. Hon tog nätverket Vimil till Umeå, för att stötta andra som mist någon mitt i livet. ... - Vården är bra på det medicinska, men när man som anhörig plötsligt blir ensam mitt i livet, vart tar man vägen då?

Vad händer med kroppen när man sörjer?

Sorgen kan påverka hur du fungerar Du kan känna dig trött och orkeslös. Du kan ha svårt att somna eller sover för lite eller för mycket. Du kan ha ont i huvudet, i magen eller någon annanstans i kroppen. Du äter mer eller mindre än vad du brukar göra.

Vad ska man tänka på när en anhörig dör?

Du kan kontakta en stödorganisation eller telefonjour om du behöver någon att prata med. Många religiösa samfund och kyrkor ger också olika typer av stöd. Kommunens socialtjänst kan ge stöd och hjälp om någon person behöver tas om hand efter att någon har dött. Socialtjänsten kan också se till att husdjur tas om hand.