:

Hur kan man se beslut från Migrationsverket?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kan man se beslut från Migrationsverket?
  2. Vad ska man göra för att få stanna i Sverige?
  3. Kan man hämta sin familj till Sverige?
  4. Hur lång tid tar det att få ett beslut från Migrationsverket?
  5. Hur lång tid tar det att få beslut från migrationsdomstolen?
  6. Vad är ett Beteckningsnummer?
  7. Vad är ett Dossiernummer?

Hur kan man se beslut från Migrationsverket?

För att använda tjänsten Min sida krävs att du har e-legitimation. När du loggar in med e-legitimation kan du bland annat se vad som händer i ditt ärende, vilka dokument du har skickat in till Migrationsverket och se dina kontaktuppgifter.

Vad ska man göra för att få stanna i Sverige?

En person som vill bosätta sig i Sverige och som är medborgare i ett land utanför EU måste ansöka om uppehållstillstånd. Det finns flera olika skäl för att uppehållstillstånd i Sverige, till exempel för att arbeta eller studera här, flytta till en familjemedlem eller för att söka skydd undan krig och förföljelse.

Kan man hämta sin familj till Sverige?

Försörjningskrav. Om du har rätt till familjeåterförening kan du omfattas av ett så kallat försörjningskrav. Det betyder att du måste kunna försörja dig själv och din familj. Du måste också ha en bostad av tillräcklig storlek och standard som ni kan bo tillsammans i när din familj flyttar till Sverige.

Hur lång tid tar det att få ett beslut från Migrationsverket?

Olika tider för olika överklagande

Du har fåttDu kan överklaga
beslut om statusförklaringinom tre veckor från den dag som du fick ta del av beslutet
beslut om resedokumentinom tre veckor från den dag som du fick ta del av beslutet
beslut om främlingspassinom tre veckor från den dag som du fick ta del av beslutet

Hur lång tid tar det att få beslut från migrationsdomstolen?

Enligt regleringsbrevet ska migrationsdomstolarna avgöra 90 procent av asylmålen inom fyra månader och 90 procent av övriga migrationsmål inom fem månader. Men sedan 2016 har handläggningstiderna ökat kraftigt och uppgick 2019 till i genomsnitt 21 månader.

Vad är ett Beteckningsnummer?

Kontrollnumret är unikt för en ansökan. Ett beteckningsnummer (ibland också kallat dossiernummer) är ett nummer kopplat till en individ i våra system, dvs. unikt för en individ. Båda numren kan användas på Migrationsverket för att komma åt statusen för en individs ärenden.

Vad är ett Dossiernummer?

LMA betyder Lagen om mottagande av asylsökande. ... LMA-nummer eller dossiernummer är ett unikt nummer för varje asylsökande. Numret finns på LMA-kortet eller kvittot på asylansökan och ska finnas med på fakturaunderlag, remisser etc.