:

Hur montera Flötesstopp?

Innehållsförteckning:

  1. Hur montera Flötesstopp?
  2. Hur man sätter på ett flöte?
  3. Finns på metspö?
  4. Vad är bra att meta med?
  5. Hur gör man en Stoppknut?
  6. Hur djupt ska man meta?
  7. Hur knyta Mete?
  8. Hur montera metspö?
  9. Hur lång Metrev på metspö?

Hur montera Flötesstopp?

Mycket enkel att montera på linan. Har bra friktion på linan men är ändå lätt att flytta till rätt djup. Monteras genom att man trär in linan genom öglan och drar ut ett av flötesstoppen på linan. Därefter monterar man resten av grejerna; flöte, sänke och krok.

Hur man sätter på ett flöte?

Det finns flöten i många storlekar, utformningar och färger, jag går inte in på detta, utan det bestämmer du enklast själv. Du börjar med att trä på ett par pärlor på linan, därefter flötet, en pärla, sen ditt bly, ännu en pärla och sen ditt beteslås och till slut ditt 2 - krokstackel och ditt bete.

Finns på metspö?

Fiska med metspö När du metar så har du ett långt fiskespö med en fiskelina som är ungefär lika lång som metspöt. På linan sitter ett flöte, en fiskekrok och några sänken för att hålla kroken under vattnet. På krogen trär du en mask och sen svingar du ut ditt bete och väntar.

Vad är bra att meta med?

Vilket bete man skall använda är också lite olika beroende på vilken fisk man skall meta efter. Bra bete är mask, maggot, majskorn, deg, räkor, bröd, larver, fiskbitar och olika sorters småfisk. Man kan också köpa boilies som är speciellt smaksatta degkulor.

Hur gör man en Stoppknut?

Jag har orange mot svart för att du enkelt kan se vad jag menar. Drar därefter ihop knuten sakta genom att dra i dem orange linänderna, genom att du drar sakta, ser du om knuten lägger sig fint. Fukta stoppknuten med saliv och dra den hårt och därefter trimmar du linänderna, så det finns 10 - 15 mm kvar.

Hur djupt ska man meta?

Du sätter alltså den glidande knuten på det djup som du vill meta på, kanske sex meter. Sedan vevar du in allt innan du kastar ut. Det är mycket svårare att kasta ut och handha ett fast tackel, alltså där flötet är fixerat på linan.

Hur knyta Mete?

Det är väldigt simpelt. Man riggar med ett flöte (som fungerar som en nappindikator), samt en lina under flötet med en krok i ändan. På kroken sätter man sedan något som fisken tros gilla, oftast mask. För att få ner betet under vattnet brukar man även fästa blyhagel på linan ca 1 dm från kroken.

Hur montera metspö?

Fiskar du ofta med toppknutet metspö, kan du göra i ordning flera tackel på en gång. Mät upp lina (spölängden + lite till) sätt fast flötet, lagom mängd sänken och kroken. I andra änden av linan fäster du ett beteslås. Då kan du lätt sätta fast den i toppöglan på spöet.

Hur lång Metrev på metspö?

Som regel är de kortare på 3 meter för att normalt finnas upp till 6-7 meter. Men det finns spön som är uppemot 9-10 meter. Välj ett kortare för de minsta barnen och ett lite längre för de äldre. Det beror givetvis vilket vatten man metar i.