:

Hur fungerar Frisvar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar Frisvar?
  2. Måste svarspost Frankeras?
  3. Hur vet jag om portot är betalt?
  4. Vad menas med Porto betalt?
  5. Hur lång tid tar svarspost?
  6. Vad menas med att frankera?
  7. Hur postar man svarspost?
  8. Hur betalar man eftertaxering?
  9. Vad händer om man glömmer att sätta på frimärke?

Hur fungerar Frisvar?

Kunden skriver "FRISVAR" på ett blankt ofrankerat kuvert. 2. Kunden anger mottagarens (ditt) namn och kundnummer samt särskilt svarspost-postnummer och postort som du får via vår kundservice. ... Kunden lägger försändelsen på närmaste brevlåda eller lämnar in den hos ett ombud.

Måste svarspost Frankeras?

Svarspost är ett brev där mottagaren betalar portot, det vill säga brevet kan skickas utan frimärke. Mottagaren har för detta slutit ett avtal med postföretaget. I Sverige gäller det att det skall stå svarspost i adressen eller anges på platsen för frimärke.

Hur vet jag om portot är betalt?

En kliché är en slags logga, markering eller tjänstebeteckning som visar vilken tjänst du skickar försändelsen med. Dina försändelser ska till exempel alltid ha beteckningen Port Payé eller Porto betalt.

Vad menas med Porto betalt?

Med Porto Betalt betalar du enkelt stora volymer brev- och direktreklamutskick, inom Sverige och utrikes. För att börja använda Porto Betalt ansöker du om att bli fakturakund via postnord.se eller via kundservice. Ange mottagarens och avsändarens namn och postadress.

Hur lång tid tar svarspost?

Svarspost med kuvert/ är normalt framme hos dig inom en till två vardagen efter inlämningsdagen. Har du box som utdelningsadress är det normalt framme på en dag*. Svarspost utan kuvert/omslag är normalt framme senast tredje vardagen efter inlämningsdagen.

Vad menas med att frankera?

sätta frimärke på något | :''Han '''frankerade''' kuvertet.''

Hur postar man svarspost?

Så här går det till:

  1. Du bifogar ett kuvert som ska förses med en förtryckt streckkod samt kliché, som du får av PostNord. ...
  2. Kunden lägger det förtryckta kuvertet på närmaste brevlåda eller lämnar in det hos ett ombud.
  3. Svarspost Direkt är normalt framme hos dig inom en till två vardagen efter inlämningsdagen.

Hur betalar man eftertaxering?

Så här fungerar eftertaxering: Avsändaren ska då betala två kronor plus en eftertaxeringsavgift på 44 kronor. Om brevet saknar avsändare blir i stället mottagaren eftertaxerad. Då bör mottagaren betala två kronor plus 22 kronor i eftertaxeringsavgift.

Vad händer om man glömmer att sätta på frimärke?

Du som avsändare blir eftertaxerad för att en försändelse som du har skickat inte hade tillräckligt med porto. Avgiften består av skillnaden mellan betalt porto och rätt porto plus eftertaxeringsavgift på 44 kronor för första brevet (plus 11 kronor per efterföljande brev).