:

Hur ont gör stötvågsbehandling?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ont gör stötvågsbehandling?
  2. Är stötvågsbehandling farligt?
  3. Hur många behandlingar med stötvåg?
  4. Vad innebär stötvågsbehandling?
  5. Hur lång tid tar en Stötvågsbehandling?
  6. Hur länge har man ont efter Stötvågsbehandling?
  7. Hur bra är Stötvågsbehandling?
  8. Hur lång tid tar Stötvågsbehandling?
  9. Vad kostar en Stötvågsbehandling?
  10. Vem får utföra Stötvågsbehandling?

Hur ont gör stötvågsbehandling?

Stötvågsbehandling kan upplevas som något smärtsam. En del tycker att det gör ordentligt ont och en del upplever nästan ingen smärta alls. Behandlingssmärtan upphör så fort behandlingen är klar.

Är stötvågsbehandling farligt?

Personer med hjärtbesvär, ökad blödningstendens samt gravida skall inte behandlas med stötvåg. Biverkningar är ovanliga, men för vissa uppstår ibland ett mindre blåmärke i behandlingsområdet. Likaså kan man ibland få något ökade besvär ett par dagar efter.

Hur många behandlingar med stötvåg?

En stötvågsbehandling tar ungefär tio minuter, och man brukar behöva fyra till fem behandlingar med någon veckas mellanrum för att uppnå maximal effekt på smärtområdet. Många personer upplever dock smärtlindring redan efter första behandlingen.

Vad innebär stötvågsbehandling?

Stötvågsbehandling kan användas i syfte att minska smärta och öka kroppens rörlighet vid tennisarmbåge (lateral epikondylit, musarm), hälsenetendinopati (akillestendindinopati, tidigare även kallad hälseneinflammation) och hälsporre (plantar fasciit).

Hur lång tid tar en Stötvågsbehandling?

Behandlingen tar cirka 45 minuter och i allmänhet får du stötvågor. I de flesta fall räcker det med en behandling, men vid större stenar behövs ibland två eller tre stötvågsbehandlingar.

Hur länge har man ont efter Stötvågsbehandling?

Eftersom stötvågsbehandling är en relativt aggressiv behandlingsform kan den upplevas som smärtsam. Samtidigt varar smärtan sällan mer än några minuter och obehaget upphör så fort apparaten stängs av. Efter en behandling kan du känna en dov lite diffus smärta som kan hålla i sig i ett dygn.

Hur bra är Stötvågsbehandling?

Omedelbar smärtlindring och förbättrad rörlighet är vanliga upplevelser efter behandlingen med stötvåg. Stötvågsbehandling har visat ge bra resultat vid skador som plantar fasciit, (hälsporre), benhinneinflammation, trochanterit, hopparknä, löparknä, tennisarmbåge, golfarmbåge, senskador i axel och impingement.

Hur lång tid tar Stötvågsbehandling?

Behandlingen tar cirka 45 minuter och i allmänhet får du stötvågor. I de flesta fall räcker det med en behandling, men vid större stenar behövs ibland två eller tre stötvågsbehandlingar.

Vad kostar en Stötvågsbehandling?

Stötvågsbehandling ersätts inte av Landstinget och kostar 450 kr för första gången då undersökning ingår och diagnos sätts. Resterande gånger vanligtvis 3-5 ggr kostar 250 kr/gång.

Vem får utföra Stötvågsbehandling?

Man behöver inte heller besöka ett sjukhus för att få behandling med stötvåg. Det enda som behövs är att det är en specialist som utför behandlingen så man kan utföra den även på mindre kliniker.