:

Hur använder man Stallpellets?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man Stallpellets?
  2. Vilket strömedel är bäst?
  3. Vilket Stallpellets är bäst?
  4. Vad kostar en säck pellets?
  5. Hur mycket torv i en box?
  6. Vad är det för skillnad på Stallpellets och värmepellets?

Hur använder man Stallpellets?

Fördela Stallpelletsen i boxen/spiltan med t ex en grep. Det kan se lite ut, men kommer bli desto mer efter att man vattnat. Vattna direkt på pelletsen i boxen. Vattna helst med varmvatten för då löser pelletsen upp sig fortare, men kallt vatten fungerar också.

Vilket strömedel är bäst?

Halm bäst både i stallet och på åkern. Halm, torv, spån, papper eller halmpellets? Vilket strömedel man väljer att använda till sin häst beror på flera faktorer. En forskningsstudie från USA visar att halmbaserat strö fungerar bäst både i stallet och som komposterad gödsel för spridning på åkermark.

Vilket Stallpellets är bäst?

Den pelleterade wellpappen hade bäst uppsugningsförmåga och wellpappströ band ammoniak bäst.

Vad kostar en säck pellets?

Den är energirik och enkel att lagra. Den eldas i pelletspanna, pelletskamin eller pelletsbrännare. Säljs per pall 832kg med 52 st säckar á 16kg/säck eller i storsäck 650kg 8mm....Prisspecifikation.

ProdukttypPris
Lösvikt2 990 kr/ton
Pall (52 säckar = 832 kg)2 440 kr/st
Säck (16 kg)47 kr/st

Hur mycket torv i en box?

Rekommenderad åtgång: 2 m³/ko och månad. Grisar - Permanent bädd: Börja med att strö ett torvlager i boxen som är 5 - 8 cm tjockt. Fyll på med att tunt lager ny torv i boxen ett par gånger i veckan till griskullen är vuxen. Rekommenderad åtgång: ca 1 m³/smågriskull.

Vad är det för skillnad på Stallpellets och värmepellets?

Svar. SCA Stallpellets är mjukpressat sågspån (kutter) med särskild mix av gran och tall för att ge bästa uppsugningsförmåga, snabbt falla isär till finfördelat spån och ge en ljus och fräsch stallmiljö. En värmepellets har fokus på energivärde och hållfasthet.