:

Hur fungerar ferramol?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar ferramol?
  2. Hur ska man döda mördarsniglar?
  3. Hur fungerar biltemas Snigelfälla?
  4. Hur fungerar Koppartejp?
  5. Vad är effektivt mot mördarsniglar?

Hur fungerar ferramol?

Medlet finns som två preparat, "Ferramol Snigel Effekt" respektive "Snigel Fritt", med samma innehåll. Det består av små korn som sprids ut runt växterna. Smakämnen i kornen lockar sniglarna att äta och när de fått i sig tillräckligt skadas matsmältningsorganen och de tappar aptiten.

Hur ska man döda mördarsniglar?

Starköl är bäst, då blir sniglarna bedövade och döden blir mindre plågsam. Sätt ut en skål med vatten och ättika. Det kan fungera men är smärtsamt för sniglarna. Låt många sniglar krypa runt i nematoder som du kan köpa i förpackningar.

Hur fungerar biltemas Snigelfälla?

Denna charmiga snigelfälla placeras ut i trädgården och dess plastbehållare fylls upp med öl. När första snigeln fallit ned i ölen följer resten snabbt efter, då de dras till varandra (mördarsniglar är kannibaler som äter sin egen sort).

Hur fungerar Koppartejp?

Hindrar effektivt mördarsniglar från att klättra upp i odlingar och krukor. Linda tejpen runt pallkragen, krukan eller andra odlingskärl. Mellan snigelns slem och kopparn uppstår en svag elektrisk stöt och snigeln vänder direkt. Effekten varar i flera säsonger.

Vad är effektivt mot mördarsniglar?

Järnfosfat och nematoder För att bli av med de sniglar du inte får syn på är bekämpningsmedel som innehåller järnfosfat bra, exempelvis Ferramol Snigel Effekt. Snigeln äter kornen, drar sig tillbaka och dör. Medlet är effektivt, men ändå ofarligt för andra djur.