:

Hur får man en SNI-kod?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man en SNI-kod?
  2. Varför är SNI-kod viktigt?
  3. Kan man byta SNI-kod?
  4. Var hittar jag min branschkod?
  5. Måste man lägga till SNI kod?
  6. Måste man lägga till SNI-kod?
  7. Hur lång tid tar det att ändra SNI kod?
  8. Kan man ändra verksamhetsbeskrivning?
  9. Kan ett företag ha flera SNI-koder?

Hur får man en SNI-kod?

Till hjälp att hitta rätt SNI-koder för verksamhet finns SCB:s söksystem SNI-Sök. Skatteverket lämnar uppgifter om SNI-koder vidare till SCB:s allmänna företagsregister. Det registret är offentligt och uppgifter som SNI-koder kan lämnas ut och spridas vidare via till exempel internetbaserade tjänster.

Varför är SNI-kod viktigt?

ett företags verksamhet genom att koppla den till en eller flera näringsgrenar. En SNI-kod är en femsiffrig kod som beskriver den verksamhet företaget ska bedriva. SNI-koden anges i samband med att man registrerar ett företag och används för nästan all ekonomisk statistik.

Kan man byta SNI-kod?

Via Skatteverkets e-tjänst på verksamt.se kan du: Ändra eller lägga till SNI-koder. Du kan söka fram koder via SNI-sök.

Var hittar jag min branschkod?

Förteckning av branschkoder för SNI hittar du på Statistiska Centralbyråns webbsida. Du kan läsa mer om standard för svensk näringsgrensindelning (SNI) på scb.se.

Måste man lägga till SNI kod?

Den enda nackdel jag kan se är lite mer administration om man måste redovisa omsättning per SNI-kod till t. ex. SCB eller SKV. Det är nog bra att ha en SNI-kod inom det område man köper in saker inom, vid en ev.

Måste man lägga till SNI-kod?

Den enda nackdel jag kan se är lite mer administration om man måste redovisa omsättning per SNI-kod till t. ex. SCB eller SKV. Det är nog bra att ha en SNI-kod inom det område man köper in saker inom, vid en ev.

Hur lång tid tar det att ändra SNI kod?

Ändra SNI-kod på ditt företag SNI koderna vi visar kommer från SCB. Vill du ändra SNI kod gör du det på verksamt.se eller hos Skatteverket med hjälp av Blankett SKV 4639. Det tar ungefär två veckor innan uppgifterna uppdateras på allabolag.se.

Kan man ändra verksamhetsbeskrivning?

Vill du göra en namnändring eller ändra verksamheten? Det anmäler du i vår e-tjänst på verksamt.se!...Så går det till att ändra företagsnamn eller verksamhet

  • Bolagsstämman beslutar att ändra företagsnamn eller verksamhet.
  • Anmäl ändringen till Bolagsverket.
  • Bolagsverket granskar och registrerar namnet.

Kan ett företag ha flera SNI-koder?

Ett företag som bedriver flera typer av verksamhet har flera SNI-koder. Det är viktigt att koderna är aktuella, och visar vilken verksamhet som företaget har i dagsläget. Det finns ingen begränsning för hur många SNI-koder en verksamhet kan ha.