:

Får man följa med in på systemet?

Innehållsförteckning:

  1. Får man följa med in på systemet?
  2. Får man ha hund på Systembolaget?
  3. Har Systembolaget rätt att neka?
  4. När får man köpa ut på systemet?
  5. Får minderårig följa med in på systemet?
  6. Får man gå in på systemet om man är under 20?
  7. Får man ha hundar på Dollarstore?
  8. Får man ta med hund in på Dollarstore?
  9. Kan man bli portad från Systembolaget?
  10. Hur mycket är för mycket att köpa på systemet?

Får man följa med in på systemet?

Systembolagets personal ska neka köp till personer som är märkbart påverkade, under 20 år eller där vi misstänker att personen kommer att langa. När du är 20 år och får handla hos oss kommer vi att fråga om legitimation, och det kommer vi att fortsätta göra i ganska många år därefter.

Får man ha hund på Systembolaget?

Med omtanke om både människor, som kan vara allergiska och/eller rädda samt hundarna, som lätt kan trampa på en glasflisa från en trasig flaska är vårt önskemål att hunden inte följer med in i någon av våra butiker.

Har Systembolaget rätt att neka?

Enligt 3 kap 8 § alkohollagen kan personal på bland annat Systembolaget har rätt att neka försäljning av alkohol om köparen: -Är märkbart påverkad av alkohol eller andra berusningsmedel-Misstänks olovligen ska tillhandahållas någon annan. Det kan exempelvis vara langning till minderårig.

När får man köpa ut på systemet?

Det är olagligt att sälja, köpa ut eller ge bort starköl, vin och sprit till personer under 20 år. Folköl får inte säljas till ungdomar under 18 år. På restaurang måste man ha fyllt 18 år för att få köpa alkohol. Straffet för langning är böter eller fängelse i upp till två år, vid grova brott upp till fyra år.

Får minderårig följa med in på systemet?

Förutom att de inte får sälja till någon som är under 20 år, så får de inte heller sälja till någon som är märkbart berusad eller om det finns misstankar om langning. Det gäller även mellan föräldrar och barn. – Till exempel om du är på Systembolaget med din dotter som ser ut att vara i 18-årsåldern.

Får man gå in på systemet om man är under 20?

Systembolaget gäller 20 år.

Får man ha hundar på Dollarstore?

– Om jag fick frågan skulle jag vänligt, men bestämt, be kunden binda fast hunden utanför. Det finns goda möjligheter att göra det, även om vi inte har några speciella krokar.

Får man ta med hund in på Dollarstore?

– Ja absolut om man har möjlighet.

Kan man bli portad från Systembolaget?

En butik genom deras anställda får dessutom inte använda nödvärn för att dra ut eller hålla kvar en besökare till butiken enbart på grund av att personen blivit portad, oaktat tidigare begångna stölder. Personen kan alltså inte bli portad från någon av de två butikerna du nämnt. Hoppas du fick svar på din fråga!

Hur mycket är för mycket att köpa på systemet?

Det finns ingen maxgräns, däremot kan du inte beställa fler flaskor än det som finns i webbsaldot. Om webbsaldot visar ett lägre antal än det du behöver, fråga oss gärna om likvärdiga alternativ. Välkommen att kontakta Kundtjänst via; mejl på adressen [email protected]systembolaget.se.