:

Får amerikaner resa in i Sverige?

Innehållsförteckning:

  1. Får amerikaner resa in i Sverige?
  2. Har Sverige inreseförbud?
  3. Kan bosniska medborgare resa till Sverige?
  4. Får thailändare resa in i Sverige?
  5. Får utländska medborgare resa in i Sverige?
  6. Vad behövs för att resa in i USA?
  7. Har Sverige stängt gränsen Corona?
  8. Vad gäller vid hemresa till Sverige?
  9. Är Bosnien ett u land?

Får amerikaner resa in i Sverige?

Sedan februari 2021 gäller ett tillfälligt inreseförbud vid inresa från EU/EES-stater och några andra stater. ... Även dessa personer måste från och med den 28 december 2021, utöver vaccinationsintyget, visa upp ett intyg om negativt covid-19-test vid inresa till Sverige.

Har Sverige inreseförbud?

Frågor och svar om inreseförbudet till Sverige. För resor till Sverige från utlandet gäller ett inreseförbud till och med 31 januari 2022. För resor från ett EES*-land, inkl. Norden, krävs negativt test för att undantas och få resa in.

Kan bosniska medborgare resa till Sverige?

För utländska medborgare som reser till Sverige från Bosnien och Hercegovina och Moldavien från och med den 4 oktober, är det bara personer som omfattas av något annat undantag från inreseförbudet som får resa in i Sverige. ... Ändringarna träder i kraft den 4 oktober 2021.

Får thailändare resa in i Sverige?

Om du är medborgare i ett land utanför EU och vill besöka Sverige (och de övriga Schengenländerna) i högst 90 dagar kan du behöva ansöka om visum. Ett visum är ett tillstånd för att få resa in och vara i ett land kortare tid än 90 dagar. ... Visumet gäller oftast för inresa i alla Schengenländer.

Får utländska medborgare resa in i Sverige?

Utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige, har giltigt uppehållstillstånd, uppehållsrätt eller uppehållsstatus. Får resa in i Sverige. Undantagen kravet på covid-19-test. Ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer till dig som reser in i Sverige från utlandet.

Vad behövs för att resa in i USA?

För att resa in i USA krävs inget visum för nordiska medborgare, däremot behövs ett inresetillstånd. Detta tillstånd får du genom ESTA (Electronic System for Travel Authorization) och måste ansökas av alla resenärer som ska flyga in i USA, även svenska medborgare.

Har Sverige stängt gränsen Corona?

Att resa till Sverige från utlandet under coronapandemin. Till och med 31 januari 2022 råder det ett inreseförbud för resor till Sverige från alla länder. Från ett EU/EES-land räcker det med ett negativt covid-19-test för att undantas och få resa in. Uppdaterad 2021-12-28.

Vad gäller vid hemresa till Sverige?

Alla resenärer uppmanas att testa sig för covid-19 så snart som möjligt efter ankomsten till Sverige, helst samma dag. Detta gäller både vaccinerade och ovaccinerade personer, och även om man haft covid-19 det senaste halvåret. Det gäller även de som har uppvisat ett negativt test i samband med inresa.

Är Bosnien ett u land?

Bosnien och Hercegovina var länge underställt andra länder men på 1100-talet blev landet självständigt. Självständigheten skulle vara fram till 1400-talet då osmanerna tog kontrollen över landet. ... Bosnien och Hercegovina blev självständigt år 1992.