:

Vad menas med isolerglas?

Innehållsförteckning:

  1. Vad menas med isolerglas?
  2. Hur fungerar treglasfönster?
  3. Varför isolerglas?
  4. Hur tillverkas Floatglas?
  5. Vad kostar isolerglas?
  6. Vad är Kulturglas?
  7. Hur fungerar fönster?
  8. När kom isolerglas?
  9. Vad använder glas till?

Vad menas med isolerglas?

Om Isolerglas Ett isolerglas/isolerruta är en glaskassett/glasenhet uppbyggd av två eller flera planglas med ett specificerat inbördes avstånd. Ett isolerglas bestående av två glas kallas "tvåglas-isolerruta" och ett isolerglas bestående av tre glas kallas "treglas-isolerruta".

Hur fungerar treglasfönster?

Treglasfönster gör att dina fönster isolerar mycket bättre och gör det möjligt att använda stora glasytor i ditt hem. Treglasfönsters stora fördel mot tvåglasfönster är förutom ett extra glas en luftspalt till mellan glasen som hjälper till att isolera och kraftigt sänka fönstrets u-värde.

Varför isolerglas?

Den kanske vanligaste anledningen till att skaffa isolerglas är troligtvis för att man vill hålla otrevliga ljud ute, men också för att enklare kunna värma upp huset. Utöver dessa anledningar fungerar glasen utmärkt som skydd mot röntgenstrålar eller är värmereflekterande.

Hur tillverkas Floatglas?

Tillverkning. Floatglas tillverkas genom att den smälta glasmassan får flyta på en bädd av smält tenn, vilket ger en mycket plan yta. Denna plana yta ger bättre ljusegenskaper, och ljuset reflekteras i samma vinkel över hela ytan till skillnad från äldre glas. . Metoden utvecklades på 1950-talet av Pilkington Brothers.

Vad kostar isolerglas?

Isolerglas pris fr 426 kr/kvm.

Vad är Kulturglas?

Kulturglas. Är en ny benämning på maskindraget glas, maskindraget glas finns monterat i de flesta Svenska byggnader från sekelskiftet fram till mitten på 1970-talet.

Hur fungerar fönster?

När luften utanför ett fönster är kall så kyls fönsterrutan av – om den är dåligt isolerad. Rutan kyler då i sin tur av den varmare rumsluften närmast innanför. Eftersom kall luft är tyngre än varm luft, sjunker den nerkylda luften ner mot golvet. Det kallas kallras.

När kom isolerglas?

2-glasfönster Och i början av 1900-talet kom de kopplade 2-glasfönstren i vilka innerbågen var hopmonterad med ytterbågen. De kunde därmed öppnas med ett handgrepp och delas vid putsning mellan glasen. Dessa fönster blev dominerande fram till 1980-talet då isolerglasen gjorde entré på marknaden.

Vad använder glas till?

Användningsområde för glas Glas används t ex som fönster, konst, förpackningar, i byggkonstruktioner, möbler, inom informations- och kommunikationsteknik, elektronik, optik, medicin m m. Glasen har skiftande kemisk sammansättning beroende på vad de ska användas till.