:

Hur fungerar Personalbil?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar Personalbil?
  2. Hur fungerar det att ha tjänstebil?
  3. Vad kostar min Personalbil?
  4. Hur fungerar Nettolöneavdrag förmånsbil?
  5. Hur fungerar Autoplan?
  6. Vad är Kontobil?

Hur fungerar Personalbil?

Genom personalbilsförmånen slipper du som arbetstagare bry dig om bilens värdeminskning, servicekostnader, reparationskostnader, försäkringar och vägtrafikskatt eftersom allt det ingår i avtalet för personalbilen. Kort och gott kan sägas att en personalbil ger dig ett enkelt och tryggt bilägande till en lägre kostnad.

Hur fungerar det att ha tjänstebil?

Hur beskattas förmånsbil? Förmånen att använda tjänstebilen privat beskattas enligt en schablon, där förmånsvärdet motsvarar den besparing du gör jämfört med att äga bilen själv. ... Om företaget även betalar bensinen, räknas kostnaden för den också som förmånsvärde och läggs ovanpå värdet av bilen.

Vad kostar min Personalbil?

Personalbil ger en lägre månadsbetalning på cirka 1.500 – 2.000 kr/mån jämfört med att äga en bil privat i prisklassen 250.0.000 kr.

Hur fungerar Nettolöneavdrag förmånsbil?

Om du betalar för din bilförmån genom ett nettolöneavdrag, det vill säga efter att arbetsgivaren gjort skatteavdrag, ska ditt förmånsvärde minskas med samma belopp som betalningen. Vid bruttolöneavdrag, det vill säga avdrag på din lön före arbetsgivaren gjort skatteavdrag, påverkas inte ditt förmånsvärde.

Hur fungerar Autoplan?

Autoplan hämtar bilen, tvättar den, tar fram testprotokoll, fotograferar och vid behov lagar vi även stenskott och byter vindruta och lägger ut försäljningsuppdraget på onlineauktion. Du anger en hämtningsplats, dag och en kontaktperson (som har nycklarna till bilen).

Vad är Kontobil?

En personalbil är en bil som hyrs genom arbetsgivaren och disponeras av medarbetaren som en privat bil. Medarbetaren betalar för hela kostnaden som arbetsgivaren har för bilen genom bruttolöneavdrag. ... Personalbil är ett bra alternativ för en medarbetare som behöver bil för sitt arbete och som önskar en ny och säker bil.