:

Hur använda Oriusbaggar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använda Oriusbaggar?
  2. Hur länge lever Orius?
  3. Vilka djur äter trips?
  4. Vad gör trips?
  5. Hur får man Trips?
  6. Kan alla växter få trips?
  7. Vilka växter drabbas av trips?

Hur använda Oriusbaggar?

Användning: Oriusbaggarna strösslas i bladverket hos växter med tripsangrepp. Om man har växtermed smala blad, kan man köpa till bioboxar att hänga upp i växten, ellertillverka egna pappersstrutar, som man häller upp baggarna i och placerar ut iväxterna. De vuxna baggarna kan flyga och sprider sig lätt i växterna.

Hur länge lever Orius?

De är brunsvarta och ca 3 mm långa och har en lång sugsnabel med vilken de suger ut kroppsvätskan ur sitt byte. De kan också livnära sig på pollen, men inte på enbart växtsaft. Utvecklingen från ägg till fullbildad tar ca 4 veckor vid 20°C och 13 dagar vid 28°C. Fullbildade djur lever 3-4 veckor.

Vilka djur äter trips?

Den vuxna rovskinnbaggen kan flyga och sprider sig därför lätt i kulturen. I motsats till tripsrovkvalsterna, som bara äter det första larvstadiet av trips, tar Orius alla larvstadier, samt de vuxna tripsen.

Vad gör trips?

Skador som trips orsakar Trips raspar på blad, blommor, samt suger ut växtsaften. Detta resulterar i att bladen fylls med luft, vilket man kan se som stora silvriga fläckar eller små silvriga gångar där tripsen har tagit sig fram. ... Olika arter av trips gör olika skador och angriper olika typer av växter.

Hur får man Trips?

Eftersom tripsar trivs där det är varmt och torrt förebygger man angrepp genom att duscha sina växter ofta och undvika alltför höga temperaturer. Ihärdiga duschar kan också vara ett sätt att bli av med angrepp. Använd handduschen i badrummet och spola av hela växten noggrant, i synnerhet bladens undersidor.

Kan alla växter få trips?

Trips hör till de vanligaste och mest besvärliga skadegörarna på krukväxter och många andra växter i odling. Det finns flera arter, många finns i vår natur där de angriper både vilda och odlade växter. Men störst blir skadan inomhus och i växthus där inga naturliga fiender begränsar angreppen.

Vilka växter drabbas av trips?

Den vuxna tripsen är ca 1 mm lång, ljusbrun kropp och 2-3 mörka ränder på vingarna som syns bäst när vingarna är ihopslagna. Angriper främst gröna krukväxter som palmer, cissus, fikus, murgröna, kroton, dracenor, aralior och monstera. Men också citrus, hibiskus och flamingoblomma är drabbade. Tre olika trips.