:

Hur går debatten?

Innehållsförteckning:

  1. Hur går debatten?
  2. Vad innebär en debatt?
  3. Vad är en tes exempel?
  4. Vad ska en debattartikel innehålla?
  5. Vad är skillnaden mellan debattinlägg och inlägg?
  6. Hur man blir en bra debattör?
  7. Hur man skriver en bra debattartikel?

Hur går debatten?

Debatten är en strukturerad diskussion där deltagarna har en viss tid till sitt förfogande för att göra inlägg. ... Syftet med debatten är inte att komma överens eller att om- vända motståndarsidan, utan främst att övertyga publiken och låta dem ta del av vilka olika åsikter som finns i den fråga som debatteras.

Vad innebär en debatt?

Ordet debatt kommer från franskans de- 'av, från' och battre 'kämpa', och betyder slå sönder (motståndarens argument). ... Tre ofta sammanblandade ord: debatt, diskussion och dialog. I en debatt har varje part en agenda som drivkraft.

Vad är en tes exempel?

Exempeltes:”Skolan borde ge gratis busskort till alla elever!” En debattartikel ska inledas med en tes, där läsaren direkt får veta vad din artikel handlar om. I tesen förklarar du din ståndpunkt i frågan du valt att skriva om.

Vad ska en debattartikel innehålla?

DebattartikelnS Struktur En debattartikel består av en tes, som är den åsikt man vill ta ställning för. Tesen underbygger man sedan med sakliga och tydliga argument och motargument. I slutet av artikeln upprepar man sin tes och uppmanar till handling.

Vad är skillnaden mellan debattinlägg och inlägg?

Ett inlägg väcker eller uppmanar till att en tes/fråga ska tas upp till debatt. Ett längre debattinlägg blir en debattartikel. En debattartikel är ute efter att påverka och förändra. Det viktiga i en artikel av denna typ är argumenten; det som ska övertyga läsaren.

Hur man blir en bra debattör?

Vad gör en bra debattör?

  1. Starka, trovärdiga argument. ...
  2. Lyssna på din motståndare och koppla det du säger till vad han/hon har sagt i sina argument. ...
  3. Använd talspråk men inget slang eller engelska ord (om de inte är en del av det svenska språket).

Hur man skriver en bra debattartikel?

De flesta debattartiklar följer denna övergripande struktur: Rubrik – tesen presenteras Inledning – bakgrund och tes presenteras Argument 1 – med underbyggnad Argument 2 – med underbyggnad Presentation av motargument som bemöts Argument 3 – med underbyggnad Avslutning – tesen upprepas. Uppmana till handling.