:

Hur bred fläkt ska man ha?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bred fläkt ska man ha?
  2. Vilken typ av köksfläkt är bäst?
  3. Hur högt får en köksfläkt låta?
  4. Vilken köksfläkt är bäst i test?
  5. Vad är effektiviteten på en köksfläkt?
  6. Hur många köksfläktar fick du i test?
  7. Hur mycket luft har en köksfläkt?

Hur bred fläkt ska man ha?

Storleken på köksfläkten bestäms av storleken på spishällen. En tumregel är att fläkten ska vara något bredare än hällen. Att fläkten inte låter allt för mycket kan vara bra att tänka på.

Vilken typ av köksfläkt är bäst?

Utsugsfläkt. Utsugsfläkten leder bort luften till en utsugskanal. Det är den här typen av fläkt som ofta kallas för spisfläkt, kort och gott. Denna fläkt är effektiv och i hus med självdrag är det ofta det bästa alternativet i enfamiljshus.

Hur högt får en köksfläkt låta?

Köksfläktar som anses vara ”tysta” avger så lite som 30 dB(A) SPL (ljudtrycksnivå) på ”minimumeffekt” och 55 dB på maximal. Som referenspunkt är decibelnivån för vanligt prat 60-65 dB.

Vilken köksfläkt är bäst i test?

  • Köksfläkt bäst i test. Den köksfläkt som utmärker sig hos experterna och konsumenterna är Siemens LC96BFM50 som är en utblåsköksfläkt. Läs gärna hela testet för mer information. Bästa köksfläkten just nu - Siemens LF97BCP50 (Klicka på fläkten för mer information om bästa pris just nu)

Vad är effektiviteten på en köksfläkt?

  • Effektiviteten på en köksfläkt mäts i hur många kubikmeter luft i timmen som den klarar att rena. Moderna köksfläktar har ofta en kapacitet på 250-600 m3 luft/timme. En bra köksfläkt ska klara att rena all luft i ditt kök minst 10 gånger i timmen för att hålla stekos stången.

Hur många köksfläktar fick du i test?

  • Råd & Rön testade 100 köksfläktar. I deras test fick Siemens LF97BCP50 70p. Vinnare i testet blev Miele DA 6096 med 80p. Denna fläkt är dock aningen dyrare än vår testvinnare. Danska Taenk testade 33 köksfläktar och i deras test hamnade Siemens LF97BCP50 föregångare LF97BB532 på tredje plats.

Hur mycket luft har en köksfläkt?

  • Moderna köksfläktar har ofta en kapacitet på 250-600 m3 luft/timme. En bra köksfläkt ska klara att rena all luft i ditt kök minst 10 gånger i timmen för att hålla stekos stången. Därför är det viktigt att du beräknar volymen på ditt kök för att du ska hitta en fläkt med rätt kapacitet.